Indisk Butter chicken med varme krydderier

Her er en sand indisk ret, som oprindeligt hedder ‘Murgh Makhani’ og som betyder kylling med smør. Det er sååå god en ret og total comfortfood 😀 Du gør klogt i at marinere kødet dagen før i yoghurt/krydderiblandingen, for så er du både halvvejs med retten, når du skal til at lave selve retten – og kødet bliver tilmed lækker mørt af det. Retten er rig på massere af varme krydderier og smag 😀

Opskriften er til 6-8 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
Dag 1
1 kg. kyllingefilet (bryst eller inderfilet)
4 dl. yoghurt naturel
2 ds. hakkede tomater
6 tsk. Garam masala*
(se min egen krydderiblandingen længere nede)
2 cm. friskrevet ingefær el. ½ tsk stødt ingefær
2 tsk. gurkemeje
1-2 tsk. stødt spidskommen
1-2 tsk. stødt koriander
4 fed revet eller presset hvidløg

Dag 2
ca. 10 g. smør og 1 spk. god olivenolie
1 stort løg
1 squash, tilsvarende ærter, bønner el.
hvad du lige har af grøntsager

1 lille bøtte piskefløde el. madlavningsfløde

Tilbehør
Ris, Naanbrød el. grøntsager som tilbehør

Fremgangsmåde
Dagen før, du skal lave retten, skæres kyllingen i tern og ‘marineres’ i yoghurt med ovenstående krydderier. Yoghurten har den virkning, at den ‘mørner’ kødet, så derfor er det en rigtig god idé at starte på retten dagen før den skal laves – den bliver i hvertfald ikke ringere af det 😀

Har du ikke tiden til det, kan du godt nøjes med at marinere kødet i et par timer.

Start med at lave Garam Masala-blandingen eller køb en god krydderiblanding. Skær nu kyllingen ud i tern og vend det grundigt i yoghurt, hakkede tomater og de resterende ingredienser.

Sæt låg på eller dæk det godt til og sæt det på køl i et par timer eller til dagen efter.

På dagen:
Find en stor gryde frem og smelt smør og olie deri. Imens pilles løget og skæres i tern. Svits det i fedtstoffet, når det er varmet godt op, til de bliver gyldne og glasklare.

Rør nu rundt i kyllingeblandingen og tilsæt det til løgene, under omrøring fortsat over middel varme.

Når det er kogt godt op og kyllingen er ved at være gennemtilberedt, tilsættes squashen, broccolien eller hvad du lige har af grøntsager, som koger med her til sidst i tilberedningen.

Smag retten til med fløde (vælg den du har det bedst med) og smag den til med godt med salt og peber – og evt. mere Garam Masala.

Server retten med ris, naanbrød, grøntsager og top retten med friske urter.

Tip!
Min Garam Masala bestod af..
3 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt nelliker
2 tsk. kværnet sort peber
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt muskatnød
1 tsk. frisk kværnet chili

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*