Hjemmelavet hindbær/jordbær syltetøj

Super nemt at lave – og derfor noget de fleste nemt kan lave og have stående, til fx at toppe morgenmaden, putte i kager eller desserter – eller som en værtindegave. Mulighederne er mange 😉

Opskriften er til 2-3 dl.

Jordbær hindbær marmelade1

Klik for større version.

Ingrediensern
100 g. frosne hindbær
100 g. frosne jordbær
1 dl. rørsukker
Kornene fra 1 vaniljestang
1 spk. vand
1-2 tsk. citron/limesaft

Anvendelse
Ilttætte glas
evt. Atamon

Fremgangsmåde
Start med at veje alle ingredienserne af. Skrab kornene ud fra vaniljestangen og mos vaniljekornene sammen med en smule af den samlede mængde sukker.

Vaniljemassen hældes i gryden med de resterende ingredienser. Varm det op og lad det småkoge, til det har fået en tyk konsistens.

Konsistensen af syltetøjet bliver tykkere under afkølingen, men ikke meget.

Imens bærblandingen småkoger, kan du med fordel skolde de marmeladeglas, som du vil anvende.

Anvend evt. lidt Atamon ved skoldning af dine glas, eller i syltetøjet, hvis det skal kunne holde sig i lidt længere tid på køl.

Efter kogningen hældes syltetøjet direkte på glas og låget sættes på – på den måde mindskes udviklingen af mikroorganismer væsentligt.

Lad glasset køle lidt af, inden det sættes på køl – og opbevar det der, for at forlænge holdbarheden.

Server det på en nybagt bolle/brød eller i kager/desserter (hindbærsnitter, fastelavnsboller, som tilbehør til engelske scones, i lagkager, mm.).

Tip!
Du behøver ikke at anvende halv mængde jordbær og hindbær – du kan sagtens blot anvende 200 g. af én slags.

Smag syltetøjet til med  lakrids, koncentreret hyldeblomssaft (i stedet for vaniljesukker og vand) eller noget helt andet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*