Svampet rabarberkage med skovbær

Denne dessertkage er fremstillet med olie i stedet for smør, med en masse frugt, mandelmel samt mindre sukker end de gennemsnitlige kager. Ud over at være en kage som godt kunne være et sundere alternativ, for andre kager, smager den også helt fantastisk og er særligt velegnet som en sommerdessert. Opskriften fandt jeg på hjerteforeningen‘s hjemmeside..

Opskriften er til ca. 8 personer

Ingredienser
4 dl rabarber (renset vægt)
Rabarber skovbær kage1 spk. vaniljesukker
1 spk. rørsukker

4 spk. olie
2 dl. rørsukker
2 dl. frosen skovbærblanding
½ dl letmælk
1 vaniljestang (kornene deraf)
75 g. mandler
2½ dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 æg

Desuden
Flormelis til drys

Fremgangsmåde
Start med at skylle rabarberne. Skær dem ud i 1 cm. store stykker, vend dem i rørsukker og vaniljesukker.

Fordel dem i en bagepapirs beklædt bradepande og bag dem midt i en 200 graders varm ovn i ca. 10 minutter, eller til de er blevet lidt mere møre.

Lad det stå og afkøle, imens du klargør selve kagen.

Start med at afveje alle ingredienserne. I en kasserolle blandes de frosne bær, sammen med olie, sukker, mælk og indholdet af en vaniljestang.

Bring det i kog og lad det stå et par minutter, før det tages af varmen og får lov til at køle let af.

Mandlerne blendes til mel i en miniblender (hakker) eller i en rengjort kaffekværn.

Bland mandelmelet sammen med hvedemel og bagepulver, til du har en ensartet masse.

Nu tilsættes skovbærblandingen til melet, under forsigtig omrøring, så bærene ikke bliver smadret.

Tilsæt et æg af gangen og fordel kagedejen i en bagepapirs beklædt 22 cm’s springform (der i bunden er foret med et stykke bagepapir).

Ovenpå dejen fordeles de forbagte rabarber – tryk dem let ned i kagen.

Bag kagen midt i den forvarmede ovn, ved 175 grader i 40-60 minutter, alt efter hvordan din ovn varmer.

Stik i kagen, er der ikke ubagt kagedej på, er den færdig. Sørg for at stikke der, hvor der ikke er synlige frugtstykker.

Afkøl kagen, sæt den gerne på køl og server den kold – der er den allerbedst.

Pynt kagen med et tyndt drys flormelis og server med en form for tilbehør.

Kagen er fryseegnet.

Tips
Server kagen med en klat cremefraiche eller en god hjemmelavet eller italiensk vaniljeis.

De frosne skovbær, kan erstattes af et helt revet æble, hvis det smagsmæssigt er at foretrække.

Når kagen skæres ud, kan det ved første øjekast godt virke som om, at den ikke er færdigbagt. Men på grund af kagens store indhold af frugt, vil der være frugtstykker indeni, som kan gøre at kagen kan få dette udtryk.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*