Lækre koldthævede kerneboller

Hvis du lige har tiden og overskudet til at lave dejen dagen før, du skal anvende den, kan jeg love, at det helt klart kan betale sig. 😉 Denne dej giver noget brød med en luftig og svampet konsistens, en lækker skorpe, god smag og ikke mindst en brødopskrift, der nemt både kan anvendes til bagning af morgenboller, sandwichbrød eller et helt brød – kun fantasien sætter grænser.. 

koldthævet kerneboller 4

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 12 stk.

Ingredienser
5 dl. koldt vand
25 g. gær
3/4 del spk. salt
½ spk. akaciehonning
75 g. græskarkerner
35 g. hørfrø
200 g. grahamsmel
400 g. hvedemel

Fremgangsmåde
Start med at smuldre gæren ud i det kolde vand, i en stor røreskål. Tilsæt derefter salt, honning og kernerne.

Rør grundigt rundt, til alt gær og honning er opløst i vandet.

Derefter tilsættes begge meltyper under omrøring, til de er opløst og du har en luftig men lind dej.

Dæk skålen godt til med husholdningsfilm og lad dejen hæve i køleskabet i ca. 12 timer.

Forvarm en ovn, ved almindelig varme ved 225 grader.

Rør i dejen med en dejskraber, eller med våde hænder.

Beklæd en bradepande med bagepapir. Med 2 spiseskeer fordeles 10-12 dejklumper på bradepanden.

Bag bollerne i 12-15 minutter.

Lad dem køle af på en bagerist og server.

Tip!
Disse boller er også super gode, hvis du anvender dem som sandwichboller, med forskelligt fyld i form af kødpålæg, fisk, fjerkræ og grøntsager.

Varier indholdet af frø og kerner i dejen, efter hvad brødet skal anvendes til. Du kan også tilsætte hakkede nødder, krydderurter, ost eller noget helt andet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Ditte says:

    Åh, verdens bedste boller!! 🙂

    Bagte dem for et par timer siden, dog med solsikkekerner og rugmel istedet for græskarkerner og grahamsmel 🙂

    • linelomholt says:

      Takker 😀 Ja, de er VIRKELIG lækre! 😉
      Det lyder også rigtigt godt! Det er det gode ved den slags opskrifter – at man kan variere indholdet og de STADIG bliver ligeså gode hver gang 😀

  2. Super gode boller!!
    Mine skulle dog have 20 minutter – og de nåede kun at hæve 8 timer, men det er de bedste jeg har bagt længe…

    Tak 🙂

    • linelomholt says:

      Det varierer meget, alt efter hvordan ovnen varmer, men det glæder mig at de blev gode 🙂

      Tak fordi du anvender nogle af mine opskrifter 🙂
      Ha’ en dejlig dag.

      /Line.

Speak Your Mind

*