‘Spaghetti meatballs’ med parmesanflager

En super nem ret og en god afveksling fra den klassiske ‘pasta med kødsauce’. Tomatsaucen kan frit krydres, som du har lyst, og det samme kan farsen. Opskriften kan derfor sagtens ses som en form for vejledning eller inspiration..

Opskriften er til 2-3 personer

Ingredienser
500 g. hakket kalv & flæsk
1 lille løg
2 fed hvidløg
Spaghetti meatballs1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
½ bundt kruspersille
Salt og peber

1 ds. hakkede tomater
1 fed hvidløg
1-2 spk. sød chili sauce
Revet skal af 1 citron
Evt. 1-2 tsk. rørsukker
Salt og peber

Desuden
Olivenolie til stegning
Spaghetti til 2-3 personer
Frisk parmesan

Fremgangsmåde
Start med at røre farsen af hakket kalv & flæskefars, sammen med salt, peber, finthakket/revet løg, fintrevet/presset hvidløg, hakket persille og krydderierne.

Sæt farsen på køl i ½-1 time, hvor den kan stå og trække.

Steg kødbollerne på en varm pande, i olivenolie og når de har taget farve på alle siderne tilsættes de hakkede tomater og skyl dåsen med en smule rindende vand – tilsæt det til panden.

Riv hvidløget fint, og gør det samme med citronen. Tilsæt det til tomatsaucen sammen med chilisauce, en smule sukker, krydderier efter eget valg, samt salt og peber.

Lad det småkoge i 8-10 minutter, og kog imens spaghettien til den er al dente.

Server pastaen med tomatsaucen, kødboller og høvlet parmesanflager over. Hak eventuelt det sidste persille og drys det over retten.

Tips
I stedet for kalv og flæskefars, kan du anvende hakket oksekød eller kyllingekød.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*