Svampede hindbær muffins med hvid chokolade

Det kan godt være, at de ligner helt ‘almindelige’ muffins, men smagen er helt fantastisk og ret sommerlig i det og mmh! hvor er de dog bare lækre 😀 Kombinationen af hindbærene og den lyse søde chokolade er helt perfekt. Og så er de lækre svampede og fugtige indeni, som gør at de holder sig friske længere tid, end andre typer muffins. Det vil helt sikkert være nogle kager, der for mit vedkommende vil blive lavet mere end den ene gang herhjemme 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 12 stk.

Ingredienser
170 g. rørsukker
1 æg
1 vaniljestang (kornene derfra)
2 dl. mælk
90 g. smeltet smør
1 knsp. salt
260 g mel
2 tsk. bagepulver
125 g. friske el. frosne hindbær
90 g. hvid chokolade

Desuden
12 muffinsforme af papir el. silikone

Fremgangsmåde
Imens du laver dejen klar, forvarmes ovnen til 200 graders almindelig varme.

Afvej alle ingredienserne og smelt smørret imens du begynder på at lave dejen.

I en røreskål blandes rørsukker, æg, kornene fra en vaniljestang, mælk og salt. Pisk det grundigt sammen og tilsæt smørret, når det er kølet en smule af.

I en anden skål blandes hvedemel og bagepulver, som blandes sammen med sukker-smør blandingen, der igen piskes grundigt sammen, til én ensartet dej.

Skyl de friske bær og hak derefter chokoladen, i mindre stykker.

Bland først chokoladen i og derefter bærene. Gør det meget forsigtigt, så de ikke bliver helt smadret.

Fordel nu dejen ligeligt i 12 mellemstore muffinsforme (anvender du papirsforme, skal der være et godt slip-let lag i, da de ellers godt kan klistre sig til papiret).

Muffinsformene skal blot fyldes 3/4 del op.

Bag dem nu i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter, til der ikke sætter sæt ubagt kagedej på en gaffel eller kniv, når du stikker i dem.

Det kan godt være, at de vil virke bløde og ubagte, når du tager dem ud, men lad dem stå og køle af på en rist og opbevar dem på køl eller i en ilttæt pose eller bøtte, til de skal spises.

For at forlænge holdbarheden og den lækre konsistens, opbevar dem i køleskabet, hvis de fx først skal spises dagen efter, de er blevet bagt.

Tip!
I stedet for friske bær, kan du med fordel også anvende frosne.

Bryder du dig ikke om hvid chokolade eller hindbær, kan du blot bare bytte dem ud med noget andet, som du bedre kan lide – eksempelvis friske blåbær eller skovbær og en god mørk- eller mælkechokolade.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*