Lækre italienske ciabattaboller

Disse italienske ciabattaboller har en virkelig lækker sprød skorpe og den lækreste bløde og alligevel faste midte, som ciabattabrød jo har. De er super nemme lige at bikse sammen og egner sig super som frokostboller, eller som en del af en brunch 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 6-8 boller

Ingredienser
25 g. gær
2½ dl. vand
1 tsk. salt
1 spk. olie
200 g. italiensk durummel
200 g. hvedemel

Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt olie, salt og dumrummel i vandet.

Rør grundigt rundt til blandingen får en ensartet konsistens. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen godt.

Tilsæt hellere for lidt mel, end for meget.
Efter hævningen kan der nemmere tilsættes lidt mel, når dejen æltes, end hvis den allerede er blevet for tør.

Tildæk dejen med et vådt viskestykke, eller noget film, der dækker dejen helt.
Lad den hæve i 15-30 minutter, eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.

Ælt dejen igennem igen og del den op i 6-8 boller – eller til 4-5 stykker, hvis det er til sandwichboller, tryk dem da lidt flade.

Lad dem efterhæve på en bagepapirsbeklædt bageplade i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 225 graders varmluft.

Pensl bollerne med vand og drys f.eks med lidt fint durummel.
Bag bollerne i cirka 10-12 minutter (ved alm. størrelse – gerne lidt længere hvis du laver sandwichboller), eller til de er blevet lidt gyldne. Bag dem nederst i ovnen ved 225 grader.

Tip!
Du kan med fordel også tilsætte lidt lethakket soltørret tomater, friskhakket rosmarin eller oliven til dejen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*