Gammeldags øllebrød med hvidtøl

Dette er en gammel dansk ret, som ud over at smage fantastisk, også er en ret, hvori man også nemt kan få brugt sine tørre rugbrødsrester. Det er ydermere nemt at lave – og så kan det både serveres som en fibrerig dessert, som en slags morgenmad eller tilbehør hertil 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 6-8 portioner

Ingredienser
500 g. (kernefri) rugbrød
2 hvidtøl
8 dl. vand
ca. 1 dl. brun farin (alt efter smag)
evt. revet citron el. appelsinskal

Desuden
Mælk el. letpisket fløde som topping

Fremgangsmåde
Skær brødet i små stykker, læg det i en gryde og hæld hvidtøl og vand over.
Kog det op under svag varme, til det begynder at blive en ensartet masse.

Efter ca. 20 min. kogning, kan du med fordel blende massen med en stavblender.
Sørg for at der ikke er klumper i, eller at det brænder på.

Når det er blevet til en ensartet masse, smages det til med brune farin.
Konsistensen skal være let og luftig, da det er en ret der mætter rigtigt godt.

Smag det evt. til med lidt citron, eller appelsinskal.

Tip!
Pisk fløden let og server øllebrøden med det som topping. Det kan også sagtens spises med lidt mælk på, eller slet ingenting, hvis det er at foretrække.

Anvender du kerneholdigt fuldkornsrugbrød, blendes øllebrøden lidt ekstra – eller sigtes, hvis du ikke bryder dig om de hele frø og kerner.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*