Asiatisk inspireret kyllingedeller med nuddelwok

For noget tid siden fandt jeg denne super gode opskrift i et madblad og har nu gjort den til min egen version af den. Det er en meget simpel men utrolig smagfuld ret. Varier den med forskellige grøntsager alt efter hvilke grøntsager du bedst kan lide. Kyllingedellerne kan serveres til andre former for tilbehør, f.eks som pålæg, til frokostretter, buffet, mm.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
Kyllingedeller
400 g. hakket kyllingekød
1 spk. brun farin
1 spk. rød karrypasta
1 spk. fiskesauce
1 spk. frisk ingefær
½ tsk. tørret koriander
2 spk. hvedemel
1 æg
Olivenolie
Salt, peber

Wok
250 g. æggenudler (gerne fuldkorn)
1 lille savoykål el. spidskål
(el. ½ kålhoved og 2 revet gulerødder)
1 løg
½ tsk. tørret chiliflager
1½ spk. sesamolie
2-3 spk. soyasauce
Cachewnødder
Olivenolie
Salt, peber

Fremgangsmåde
Start med at lægge nudlerne i blød i en skål, hvor de er dækket af koldt vand. Lad dem lægge i blød i cirka 1 time.

Imens røres farsen af kyllingekødet og de de øvrige ingredienser. Sæt den på køl og lad den trække i ca. ½-1 time.

Rist hvad der svarer til 2 håndfulde cashewnødder på en varm pande, til de er gyldne. Hak dem let, når de er kølet af.

Tag kødet ud af køleskabet, varm en pande op med lidt olivenolie og salt og peber. Steg kyllingedellerne ved mellemhøj varme så de ikke bliver helt sorte, men lysebrune i farven. Steg dem i 5-8 minutter på hver side eller til de er over 75 grader indeni.

Imens de steges snittes kålen og evt. gulerødderne. Snit kålen fint med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Hak derefter løget fint.

I en wokpande svitses løget, til de er glasklare, tilsæt chiliflagerne og derefter kålen til den er faldet lidt sammen.

Hæld vandet fra nudlerne og lad dem dryppe godt af for vandet. Hæld dem på panden og rør jævnligt grundigt rundt – når nudlerne er blevet gennemvarme hældes soya, sesamolie, salt og peber på panden. Lad det simre i ca. 5 min. under omrøring.

Server de lune kyllingedeller til nuddelwokken, evt. med lidt ekstra soyasauce efter smag. Drys de hakkede cashewnødder over retten.

Tips
Du kan frit variere indholdet af grøntsager i wokken, alt efter smag. Det er dog en god idé at cirka halvdelen af grøntsager er en form for kål, da det giver en god mæthed og bidrager med god smag til retten.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*