En lun salat, bønnetilbehør – kald det hvad det hvad du føler for 🙂 denne ‘ret’, er en nem form for tilbehør, hvis du lige mangler ‘det grønne’ element, eksempelvis til aftensmaden. Her får du samtidig de sunde og mættende kostfibrer med ind i måltidet – ren win-win 😉 De saltede græskarkerner, passer fint til de sprøde grøntsager, som jo bare har sin lækre og naturlige smag – og dermed kan du næsten servere denne form for tilbehør, til de fleste hovedretter.
Opskriften er til 4 portioner
Ingredienser
1 dl. græskarkerner
½ dl. soyasauce
Lidt god (hvidløgs) olie
400 g. friske grønne bønner
1 helt bundt forårsløg (ca. 6 stk)
Fremgangsmåde
Skyl grundigt bønnerne og forårsløgene. Dernæst nippes enderne af bønnerne og forårsløgene snittes i mindre stykker.
Lad det dryppe af for vand og varm en pande op. Når den er lun, ristes græskarkernerne derpå, til de begynder at give pop-lyde, som var det popcorn.
Nu hældes soyasaucen på. Rør rundt, til den er fordampet og tag dem så af varmen, når det er helt tørret ind i kernerne. (Det går ret hurtigt!)
Tag dem af varmen og hæld dem i en skål eller på en tallerken og sæt dem til afkøling.
Skyl panden, eller find en ren én. Varm den op, hæld lidt (hvidløgs) olie på og rist bønnerne i 2-3 minutter, ved middelhøj varme, hvorefter forårsløgene hældes på.
Steg videre i et par minutter, under omrøring. Bønnerne skal kun steges i 4-5 minutter sammenlagt! De skal stadigvæk være sprøde og lækre, når de tages af varmen.
Tag det af varmen og server sammen med soya-kernerne, imens det stadigvæk er lunt.
Tip!
Jeg stegte bønnerne i en god hjemmelavet hvidløgsolie – men har du ikke det derhjemme, eller er det ikke lige dig, så steger du selvfølgelig bare i en almindelig, god olie.
Alternativt, kan du bare rive eller hakke lidt frisk hvidløg og stege det sammen med bønnerne.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind