Nemme & sprøde mandel småkager

Denne opskrift indeholder slet ikke hvedemel, men består derimod af ganske få ingredienser. De sprøde småkager smage lidt som var det kransekager og så er de super nemme at lave. Du kan selv vælge, om du vil anvende smuttede el. mandler med hinde. Jeg synes ikke at der er den store forskel, ud over at farven måske bliver en lille anelse lysere ved at anvende de smuttede mandler..

Mandelkager

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 20 stk.

Ingredienser
200 g. hele mandler*
300 g. rørsukker
4 æggehvider
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. stødt kardemomme

Desuden
Hele smuttede mandler til pynt

Fremgangsmåde
Start med at male mandlerne helt i en lille kværn, en blender eller i en foodprocessor.

I en røreskål piskes æggehviderne luftige og blandes derefter med mandlerne samt de resterende ingredienser.

Forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme – når den er ved at være helt varm, klargøres der til at kagerne kan komme i ovnen.

Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel små teskefulde af dej på pladen. Vær opmærksom på, at dejen flyder ud, så der er god mellemrum mellem kagerne.

Fordel en smuttet mandel midt på dejklatterne.

Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 minutter, til kagerne er blevet gyldne i kanten.

Lad dem køle af på den varme bradepande, efter bagningen, imens at du gentager processen med den resterende dej og kagerne køler af.

Når kagerne er begyndt af stivne i konsistensen, får de lov til at køle helt af på en bagerist.

Opbevar kagerne i en kagedåse eller anden ilttæt beholder.

Tip!
*Jeg avendte hele mandler med hinde, til selve ‘kagedejen’, da jeg personligt synes at det giver den bedste smag, og så er det det nemmeste.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*