Ris a’ la mande med vanilje

Ris a’ la mande er for mange én af de vigtigste elementer under julemiddagen, derfor skal den da også sidde lige i skabet 😉 – denne udgave er meget simpel at lave, og så indeholder den ikke ligeså meget fløde som de fleste andre Ris a’ la mande typisk gør, hvilket jeg synes er en fordel, ovenpå den tit ‘tunge’ julemiddag. Til gengæld er der masser af god vanilje i – som gør den ekstra appetitlig, masser af mandler samt en begrænset mængde sukker – helt klart et godt supplement til den ellers lækre julemiddag 😀 ..

ris-a-la-mande3

Klik for større version.

Opskriften er til 6 personer

Ingredienser
3 dl. vand
2½ dl. grødris
1 liter mælk (gerne letmælk)
100 g. mandler
2,5 dl. piskefløde
2 vaniljestænger
4 spk. sukker

Evt.
En lille sjat god rom
Bærsauce (f.eks kirsebær eller jordbær)

Fremgangsmåde
Start med at koge vandet op i en tykbundet gryde hvor der er god plads.

Tilsæt grødrisene og lad det koge i ca. 5 minutter til du har en tyk, let flydende rismasse.

Tilsæt mælken under omrøring og lad det koge under middel varme i cirka 10 minutter fortsat under omrøring.

Derefter skrues der ned på lav temperatur, hvor det småkoger i cirka 30 min. under låg. Rør i det engang i mellem imens det simrer.

Imens koges der lidt vand op i en gryde. Når det bulderkoger tilsættes mandlerne og de koges i 4-5 min. Smut dem under koldt vand og lad dem køle af på en tallerken.

Hak dem og gem f.eks en enkelt hel mandel.

Når rissengrøden har kogt i den angivet tid og det er ved at få en cremet og lækker konsistens, tages gryden af varmen og den får lov til at trække.

Lad den køle af og sæt den derefter på køl til den er blevet helt kold. Gerne til dagen efter.

Flæk vaniljestangen over og skrab vaniljekornene ud.

Mos vaniljen sammen med lidt af sukkeret så du har en tyk vaniljemasse og der ikke er store klumper af vanilje.

Pisk fløden stiv. Rør rissengrøden op og bland den med fløde, sukker, vanilje og evt. en smule rom (hvis du f.eks har haft vaniljestængerne stående i romse her).

Varm bærsaucen op og server den lun sammen med den kolde ris a’ la mande.

Tip!
Server desserten med en lækker kirsebærsauce af god kvalitet. Bryder du dig ikke om de hele bær i bærsaucen, kan de med fordel blendes ud, med en stavblender. Du vil ikke kunne se, at bærene er blendet ud, men den gode smag, vil stadigvæk være der.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*