Rosmarin foccacia med soltørrede tomater & cheddar

Et super lækkert brød, der smager lidt af det italienske køkken 😉 det er en super kombination, med cheddarosten, rosmarin og de soltørrede tomater, da det smagsmæssigt bare spiller godt sammen. Skær brødet ud i nogle rustikke stykker og server det fx til en god suppe – eller til en forret 😀 .. 

Opskriften er til et mellemstor bradepande

foccacia-med-soltoerret-tomat-og-cheddar2

Klik for større version.

Ingredienser
25 g. gær
½ liter lunken vand
150 g. almindelig hvedemel
200 g. groft italiensk fuldkornshvedemel
300 g. italiensk hvedemel (tipo 0 eller 00)
1 1/4 spk. flagesalt
100 g. hakkede semidried tomater i olie

Dejen toppes med… 
½ dl. god olivenolie
4 store stilke frisk rosmarin
100 g. friskrevet cheddar ost
Lidt flagesalt til drys

Fremgangsmåde
Smuldr gæren ud i en røreskål til en køkkenmaskine.

Tilsæt de øvrige ingredienser (dog kun 3/4 del af de hakkede tomater). Ælt dejen ved den laveste hastighed, i 25 minutter.

Det er vigtigt at det går så langsomt, da det er med til at gøre at dejen får en god elastisk struktur og at den kan bære sig selv, selvom den er meget lind i konsistensen.

Når maskinen har kørt i den fulde tid tages dejkrogen af og dejen får lov til at trække utildækket i røreskålen, i 30 min.

Smør bageformen el. bradepanden (30×20 cm.) med lidt olie eller beklæd den med bagepapir, også op af kanterne.
Hæld den meget bløde dej ned i formen – lad den flyde godt ud til alle kanter. Hjælp den evt. lidt på vej, men rør helst ikke for meget ved den. Lad dejen efterhæve i yderligere 30 minutter.

Begynd at forvarme ovnen til 220 grader.
Hæld olivenolien ud over dejen, og fordel det ud over hele dejens overflade. Tryk langsomt dybe huller ned i dejen, med god mellemrum mellem hullerne.

Drys flagesalt ud over dejen og evt. de friske plukkede krydderurter eller de tørrede – samt den sidste del af de hakkede tomater og den revede cheddarost. Sæt brødet ind i ovnen fortsat ved de 220 grader.

I ovnens bund hælder du meget hurtigt ½ dl. vand og ovnlågen lukkes hurtigt. Du kan evt. hælde det ned i et ovnfast fad eller bradepande. Dette gør at brødet får lidt ekstra fugtighed og bidrager til at brødets skorpe bliver ekstra god.

Har du en funktion til din ovn, hvor du kan tilføje fugt, gør du selvfølgelig bare det.
Bag brødet i 25-35 min. – til brødet er blevet lysebrunt, tag det ud af formen, bank i bunden af brødet og hvis det lyder hult når du banker på det, er er det færdigt.

Server brødet når det er kølet af, så det er til at skære.

Tip!
Brødet er super lækkert, at servere til en god suppe, som tilbehør til hovedretter, forretter eller lignende.

Brødet er fryseegnet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*