Krydrede kødspyd med yoghurtdip & let grøn salat

Der findes utallige opskrifter fra det græske og det tyrkiske køkken – og langt hen ad vejen, minder det hele meget om hinanden. Men ét fællestræk er, at det smager fantastisk! Denne ret, er måske mest hen i det græske køkken, med de krydrede kødspyd, den let syrlige og let krydrede yoghurtdressing og den friske og faktisk lidt sommerlige salat til. Et sundt og ikke mindst velsmagende måltid mad – enten som aften eller frokostmåltid. Salaten kan du erstatte med den type grønt, som du helst vil foretrække – jeg fandt bare en salat som denne mest passende til måltidet. Server fx friskbagt brød eller stegte grøntsager til 😉 ..

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
Kødspyd
500 g. hakket oksekød
1 mellemstort løg + 2 fed hvidløg
25 g. persille
1 æg
1 dl. havregryn
1/4 tsk. chiliflager
1 tsk. røget paprika
Havsalt og frisk kværnet peber

Yoghurt dressing
2½ dl. yoghurt
2 fed hvidløg
Saft af ½ citron
Salt og peber

Græsk inspireret salat
Tomat – agurk
rødløg – græsk fetaost
persille – grøn salat og evt. oliven

Fremgangsmåde
Start med at lave farsen til kødspydene.

Løg og hvidløg pilles og rives eller hakkes fint. Skyl og hak persillen fint. Bland løg og persille, sammen med det hakkede oksekød, æg og de øvrige ingredienser til farsen.

Lad farsen stå og trække og samle sig lidt, til den får en fastere konsistens. Stil den ca. 20 minutter i køleskabet.

Form kødspydene som på billedet eller endnu tyndere. Der blev cirka til 10-12 stk. af denne portion. Steg dem i lidt olivenolie på en varm pande, så de kun lige tager farve og steg dem så færdigt i en forvarmet ovn, ved 200 graders varme i 15-20 minutter, til de er gennemstegte (kortere tid, hvis de er tyndere end på billedet).

Imens røres yoghurtdressingen, af ovenstående ingredienser. Den må gerne være let syrlig og stærk, så det supplerer de krydrede kødspyd godt som dippen dertil.

Salaten lavede jeg af ovenstående ingredienser, da det græske køkken ofte er præget af sådanne fine og sprøde grøntsager. Men er det ikke lige dig, kan du sagtens bare servere din yndligssalat til.

Tip!
Det smager også super lækkert, hvis du fx serverer ovnstegte kartofler eller rodfrugter til. Se fx ‘rustikke fritter’ HER eller ovnbagte rodfrugter HER.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*