Peanutbuttercups med sprød chokolade & havsalt

De her peanutbuttercups, er i virkeligheden SÅ nemme at lave, kræver ganske få ingredienser og er sprøde og lækre udenpå og med en blød midte af cremet peanutbutter. For at det ikke skal være løgn, indeholder de heller ikke tilsat sukker og er nemme at lave før du får gæster, så du bare kan have dem stående på køl 😀 .. Det allervigtigste er bare, at du tempererer chokoladen ordentligt, så du får det rigtige knæk og sprødhed til chokoladen. Meeeen det er nemmere, end man lige skulle tro. Så læs gerne videre:

Klik for større version.

Opskriften er til 10 stk.

Ingredienser
150 g. mørk chokolade 70%
ca. ½ glas smooth peanutbutter
(gerne øko – så er det også uden tilsat sukker)
Havsalt til at drysse over

Fremgangsmåde
Start med at finde 10 silikone muffinsforme og gør plads til dem i køleskabet.

Temperér nu chokoladen. Lav et vandbad og smelt cirka 50 gram af den mørke chokolade, knækket i mindre stykker.

Når chokoladen er helt smeltet, tilsættes yderligere 50 gram. Tag den af varmen og rør godt rundt, til det er helt smeltet. Mål temperaturen undervejs.

Den skal gerne ligge på 31-32 grader, og på ingen måde over 34 grader. Så får du en blød chokolade og slet ikke det der rigtige knæk og sprødhed. Så det er værd at gøre sig umage her 😀

Smør den smeltede chokolade i de 10 muffinsforme, så det går lidt op af kanten. Gør dette et par gange, så du er sikker på, at kanten har en vis tykkelse, så peanutbutteren ikke render ud.

Sæt formene på køl eller i fryseren, så chokoladen lige kan sætte sig. Tager nok alt fra 5-15 minutter, alt efter om det er køleskabet eller frysereren, at du sætter dem i.

Når den har sat sig nok, til at de kan fyldes, tager du dem ud igen. Fyld nu ca. 1 teskefuld peanutbutter i. Der skal stadig gerne være plads til at du kan hælde chokolade over. Sæt dem igen på køl eller på frost, imens du tempererer chokoladen.

Temperér nu de sidste 50 gram chokolade, efter samme princip som før. Det er en meget lille mængde, men det er også kun lige til at dække peanutbutteren. Sørg igen for, at temperaturen ikke overstiger de 31-32 grader og smør chokoladen forsigtigt ud over peanutbutteren. Drys nu lidt havsalt flager over den smeltede chokolade.

Sæt dem igen på køl og lad dem sætte sig helt. Gerne i et par timer, hvis du har tiden til det.

Pop dem ud af formene og nyd dine lækre hjemmelavede peanutbuttercups, som har det lækreste knæk, når du tager en bid. Og som endda smager helt syndigt, selvom de ikke indeholder tilsat sukker 😛

Tip!
Du kan med fordel også lave dem efter samme metode – men med hjemmelavet karamel, saltkaramel eller lignende i, i stedet for peanutbutter. Se varianten med knuste peanuts indeni HER.

Velbekomme.
_____________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*