Nudelret med sprøde grøntsager

Nudelretter er nem og hurtig mad, da det mest tidskrævende består i at snitte grøntsagerne. Derudover er retten nem at variere efter hvad du lige har af grøntsager i køleskabet eller fryseren. Server retten toppet med ristede cashewnødder og et stykke groft brød..

Opskriften er til 2-3 personer

Ingredienser
2 plader æggenudler*
350 g. kyllingefilet
Nuddelret med sprøde grøntsager250 g. champignoner
140 g. bambusskud
1 bt. forårsløg
100 g. bønnespirrer

1 limefrugt
3 fed hvidløg
2 cm. grøn chili
1½ tsk. fiskesauce
1 tsk. sesamolie
3 tsk. soyasauce
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at sætte en gryde over med rigeligt letsaltet vand, til kogning af nudlerne.

På et andet blus varmes en pande op med lidt olie og krydderier efter eget valg.

Imens panden varmes op, skæres kyllingen ud i mindre, mundrette stykker, og svitses derefter på panden til de er gyldne og gennemstegt, men stadigvæk saftigt.

Kog nudlerne efter anvisning på pakken, og skyl dem derefter med koldt vand i en si.

Imens nudlerne koges, skylles og ordnes alle grøntsagerne og skæres i mindre stykker.

Efter kyllingen er stegt, svitses champignonerne på den varme pande – krydr med salt og peber.

Når de er færdigstegte, svitses de øvrige grøntsager, men så de stadigvæk har bid efter stegningen.

Pil og riv hvidløget, udhul chilien og hak den fint – bland det sammen med fiskesauce, soyasauce, sesamolie, salt og peber.

På panden tilsættes nudlerne og svitses kort – tilsæt marinaden og alle grøntsagerne.

Rør grundigt rundt, så alle grøntsagerne bliver godt fordelt.

Smag evt. til med salt og peber – drys med friske krydderurter, hvis det er at foretrække.

Server.

Tips
*Du kan alternativt også anvende fuldkornsnudler.

Varier indholdet af grøntsager efter smag – kan fx være i form af fintsnittede grøntsager, andre former for svampe, peberfrugter og meget mere.

I stedet for nudler, kan du også anvende forkogte ris.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*