‘Bananbrød’ med valnødder & romrosiner

En super rigtig god kage, hvor det endelige resultat er svampet, smagfuld og utroligt lækkert. 😀 Kageopskriften er rettet lidt til, men med oprindelig inspiration fra den super dygtige og inspirerende ‘Nigella Lawson‘. Server fx kagen til en varm drik..

Opskriften er til ét brød

Klik for større version.

Ingredienser
100 g. rosiner
75 ml. rom
175 g. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. salt
125 g. ‘rigtig’ smør
125 g. rørsukker
2 mellemstore æg
4 modne bananer
60 g. valnødder

Fremgangsmåde
Start med at blande rom og rosiner i en lille kasserolle. Bring det i kog og tag det derefter af varmen.

Dæk gryden over, og lad det gerne trække i 1 time. Imens afvejes alle ingredienserne og ovnen forvarmes til 175 grader, ved almindelig varme.

Hak valnødderne og bland det sammen med rosinerne. Bland alle de tørre ingredienser, på nær rørsukker, i en røreskål.

Smelt smørret og imens det køler let af, piskes æg med sukker, til det har en skummende, let og luftig konsistens.

I en anden skål blendes de modne bananer med en stavblender. Smørret røres i æggemassen, under konstant omrøring.

I æggemassen blandes rosin-valnøddeblandingen og derefter tilsættes melblandingen under konstant omrøring, til du har en ensartet masse, uden melklumper.

Smør en brødform og dæk den med bagepair, der passer til formen.

Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 45-75 minutter, alt efter hvordan din ovn varmer.

Det tog mig 55 minutter, og da var der ingen rester af kagedej, på gaflen, da jeg stak i kagen. Afkøl den i formen på en bagerist.

Server kagen lun eller helt afkølet.

Tip!
Valnødderne kan byttes ud med andre former for nødder eller hakket god mørk chokolade.

Rosinerne er smagfulde og svampede, og der er ingen smag af alkohol i kagen, da det fordamper under kogningen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*