Grøntsags ‘tacos’ med kylling

Det er utroligt ‘populært’ at spise low carb og LCHF retter – med dette udgangspunkt, har jeg udviklet denne opskrift, der egentligt fungerer på samme måde, som ved et helt almindeligt måltid. ‘Skallen’ fra ‘tacoen’ er blot et salatblad i stedet – og så spares der på de hurtige kulhydrater. Det smager overraskende godt og er meget frisk og sommerligt. Du kan variere opskriften lige som du har lyst til i form af forskellige grøntsags eller kødtyper..

Opskriften er til 2 personer

Ingredienser
225 g. kylling
LCHF 'tortillaer'1krydderier, olie

2 store håndfulde frisk spinat
6-8 store blade iceberg
1 rød snack peber + 1 gul
1 stor mozarella bøf el. fetaost
½ agurk
3 store cherry tomater

Krydderurtedressing
2 dl. fromage frais
1/4 bundt basilikum
½ bundt purløg
½ bundt dild
½ citron
1 stort fed hvidløg
salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at lave krydderurtedressingen.

Skyl krydderurterne grundigt og hak dem derefter fint.

Hvidløget pilles og rives fint. Bland krydderurterne med fromage frais og hvidløg. Smag det afslutningsvis af, med citronsaft, salt og peber.

Dæk dressingen til, sæt den på køl og lad den trække (gerne i en times tid eller længere), til du skal anvende den.

Kyllingen skæres ud i små stykker, steges på en varm pande i lidt olie og med lidt krydderier. Tag det af varmen, lad det køle let af og begynd på næste process imens.

Klargør alle grøntsagerne. Skyl dem grundigt og skær dem i passende mundrette stykker.

Fetaen smuldres eller mozarellaen skæres i mindre stykker.

Når du skal lave disse tacos, er det vigtigt, at du ikke får ødelagt icebergbladene, når du tager dem fra iceberg hovedet.

Vær derfor forsigtig – det kan være en fordel, først at skære eller hive stokken ud.

Jeg serverede denne ret, hvor man selv sad og lavede sin egen ‘taco’ ved bordet – det var noget helt andet, end når det hele er lavet på forhånd – og så kan man selv få lov til at bestemme hvilket indhold den skal have.

Byg din ‘taco’ op, med et stort iceberg blad, fyld godt med grøntsager i, derefter kylling samt krydderurtedressing og ost.

Spis og nyd.

Tips
Du kan i stedet for at servere dem som ‘tacos’, anvende lidt mindre fyld i salaten og i stedet rulle dem som var det ‘tortillaer’.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*