Den bedste sandwich med parma, grøn pesto & ruccola

Jeg er VILD med rugbrødssandwiches! Ikke nok med, at det smager godt, så giver det også en god mæthed, samt en sprødhed, som jeg synes er særligt lækkert, ved at lave det med skiver af ristet rugbrød. Og kombinationen af dét, sammen med den silkebløde parmaskinke, en god pesto og sprøde grøntsager, er virkelig godt 😉 prøv det, f.eks som frokostmåltid, eller en nem aftensmad..

Sprød rugbrødssandwich med parmaskinke, pesto og ruccola

Klik for større version.

Opskriften er til 2 sandwiches

Ingredienser
4 skiver godt fuldkornsrugbrød
Lidt (hvidløgs) olie
Havsalt flager

Fyld
1 pakke parmaskinke (ca. 70 gram)
1 mellemstor gulerod
ca. ½ bakke ruccolablanding
og/eller alm. salatblade 
En god grøn pesto (f.eks hjemmelavet)

Fremgangsmåde

Start med at riste brødet i en forvarmet ovn, ved 200 grader. Pensl brødet med et tyndt lag olie – og drys evt. med lidt havsalt flager, på den ene side.

Det giver en super lækker smag – men det kan sagtens undlades.

Brødet ristes, til det har fået sprøde kanter – vend det evt. undervejs. Imens skylles grøntsagerne og klargøres.

Guleroden rives groft og salaten dryppes af. Her kan du f.eks tilsætte andre former for grøntsager, efter smag.

Når brødet er ristet, tages det ud, afkøles (hvor det bliver mere sprødt) og smøres med den grønne pesto, på låget og på bunden.

Byg sandwichen op, med grøntsager og parmaskinke og servér.

Tip!
Er du ikke vild med parmaskinke, kan du bruge andre former for pålæg. Det kan f.eks være kylling, skinke, en god ost, eller noget helt andet.

Du kan også lave sandwichen af sprødristet fuldkornsbrød, eller helt almindeligt durum eller ciabattabrød.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*