Frisk broccoli-quinoa salat med bacon, avokado & hindbær

Det her er jo snart mere en salatblog, end det er noget andet 😀 men en god salat, kan altså også redde de fleste retter. Her er en mega god broccolisalat, som giver en super god mæthed fra grøntsagerne – men særligt også den proteinrige quinoa. Du kan servere den som en måltidssalat, eller bare med et stykke grillet kylling eller fisk til. 😉 

Klik for større version.

Opskriften er til 4-6 portioner

Ingredienser
1 broccolihoved (uden stokken)
3 spk. olivenolie
3 spk. citronsaft
Salt og frisk kværnet peber

2 dl. kogt blandet quinoa
250 g. røget bacon i tern
1 mellemstor avokado
125 g. friske hindbær
1 dl. salattern eller fetaost

Fremgangsmåde
Start med at koge quinoaen efter anvisningen på pakken, så det er afkølet, når du laver salaten.

Skyl broccolien grundigt, skær stokken fra og skær den i mindre buketter. Bland det grundigt med olien, citronsaft, salt og peber og lad det trække i ca. 30 minutter.

Imens skæres det røgede bacon i mindre tern og steges til det er sprødt. Lad det trække på fedtsugende papir.

Bland afslutningsvis broccolien med bacon, quinoa, avokado, hindbær og fetaost og krydr evt. salaten med lidt salt og peber. Server.

Tip!
I stedet for fetaost, kan du fx også anvende en god mozarellaost, plukket i mindre stykker.

Broccolistokken kan du rive og putte i en råkost, i bagværk eller køre den igennem juiceren, sammen med en masse andre lækre frugter og grøntsager. Den har en let nøddeagtig smag, og knap så gennemtrængende broccolismag, som gør den velegnet til formålet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*