Jeg fandt denne super lækre opskrift i et mad-blad, og resultatet var virkelig godt. Det er en mere fedtfattig og anderledes måde, at tilberede koteletter i fad på, end man ellers ser. Retten indeholder sprøde og lækre grøntsager, med en mild og smagfuld karry/kokos sauce. Retten kan serveres med ris, eller nogle flere grøntsager til..
Opskriften er til ca. 4 personer
Ingredienser
4 store svinekoteletter
300 g. champignoner
350 g. friske grønne asparges
100 g. sukkerærter
½ bundt forårsløg
2 fed hvidløg
1 stor ds. kokosmælk
2 tsk. ‘Madras karry’
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld saltede peanuts
Desuden
Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
Start med at svitse koteletterne i en smule olie, salt og peber, på en varm pande.
Lad dem blot tage farve, og tag fordel dem derefter i et ovnfast fad.
Imens ordnes grøntsagerne. Champignonerne skæres i skiver og svitses på den varme pande, til de er gyldne.
De resterende grøntsager skæres ud i mindre, og mundrette bidder.
Kokosmælken omrystes, før den åbnes og blandes med karry, salt, peber og fintrevet hvidløg.
Hæld kokosmælken over koteletterne og fordel derefter grøntsagerne over retten.
Bag det i ovnen i 10-20 minutter, ved 200 graders almindelig varme, alt efter koteletternes tykkelse.
Før servering drysses rosiner og de saltede peanuts over retten. Server fx retten med grove fuldkornsris.
Tips
I stedet for koteletter kan kalkun/skinkeschnitzler eller kyllingebryst også anvendes.
Velbekomme.
Speak Your Mind