Den lækrestre raw brownie

Denne kage er lavet uden gluten og tilsat sukker. Den smager fantastisk og så er den endda nem at lave, da den ikke skal bages i ovnen, og blot kan sættes på køl. Du kan skære den ud i bitte små stykker og anvende den som en slags konfekt eller blot som et alternativ til den klassiske brownie..

Opskriften er til 12-15 stk.

Ingredienser
Raw brownie - sunheds brownie1100 g. cashewnødder (usaltede)
125 g. mandler
200 g. kokosmel
10 dadler (uden sten)
80 g. usødet kakaopulver
3/4 dl. honning
1 knp. salt
3/4 dl. vand

Glasuren
½ dl. honning
2 spk. kokosolie
50 g. usødet kakaopulver
Evt. en anelse vand

Fremgangsmåde
Du skal i denne opskrift, anvende en foodprocessor eller en kraftig minihakker.

Anvender du en foodprocessor, skal du blot blende alle ingredienserne sammen, til én cremet og ensartet masse. Er kagedejen for tør, tilsæt lidt mere vand.

Anvender du derimod en minihakker, blendes nødderne først til mel, som blandes med kokosmel og dadlerne der er blendet til mos.

Rør det hele sammen med de resterende ingredienser, til du har en masse der er helt jævn.

I en 20×20 cm. form, der er dækket med husholdningsfilm, presses dejen ned i, til den er fast og kompakt.

Sørg for, at overfladen er jævn.

Sæt den nu til side og rør glasuren. Jeg rørte alle ingredienserne sammen og tilsatte hvad der svarer til 1-2 tsk. vand, for at samle den.

Smør det på kagen, sæt den på køl i et par timer og skær derefter kagen i mindre stykker.

Opbevar kagen tildækket eller i en ilttæt beholder i køleskabet.

Tips
Du kan sagtens skifte cashewnødder og mandler ud, med andre typer nødder, hvis det er at foretrække.

Kagen kan holde sig frisk i 2-3 dage på køl.

(Opskriften er lånt, fra The Foodclub’s lækre kogebog ‘sunde søde sager’ 🙂 ).

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*