Hjemmelavet græsk ‘tzatziki’

Denne opskrift er min yndlings, når det gælder Tzatziki. Det er hurtigt og nemt at lave, det smager rigtigt godt, samtidig med at det kan serveres som tilbehør til mange forskellige retter..

Opskriften er til cirka 5-6 portioner

Ingredienser
1 agurk
500 g. græsk yoghurt
3 fed hvidløg
4-5 spk. olivenolie
Saft af 1/4 citron
Salt, peber

Fremgangsmåde
Skær agurkerne på langs og den “vandige” del af agurken fjernes med en ske.

Riv agurkerne groftt, og vrid det for vand.

Rør græsk yoghurt grundigt sammen med salt og peber. Tilsæt derefter revet hvidløg, olivenolie, citron og det revet agurk.

Smag til igen, før du lader det trække op køl, i min. 3-4 timer. Desto længere tid den trækker, desto mere smag får tzatzikien.

Tips
Tzatziki kan serveres som en slags forret sammen med nogle hjemmelavede Naanbrød, som tilbehør til noget lækkert kød og en let salat, eller lign.

Den udhulede del af agurken kan med fordel skæres i mindre stykker, og tilsættes til en salat, for at undgå madspild.

Velbekomme.

Bogmærk

Skriv en kommentar

*