Hjemmelavet græsk tzatziki

Denne opskrift er min yndlings, når det gælder Tzatziki. Det er hurtigt og nemt at lave, det smager rigtigt godt, samtidig med at det kan serveres som tilbehør til mange forskellige retter..

Opskriften er til 4 personerTzatziki græsk

Ingredienser
1 agurk
500 g. græsk yoghurt
3 fed hvidløg
2 spk. olivenolie*
Saft af 1/4 citron
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Skær agurkerne på langs og den “vandige” del af agurken fjernes med en ske.

Riv agurkerne groft, og pres vandet ud af dem.

Rør græsk yoghurt grundigt sammen med salt og peber. Tilsæt derefter revet hvidløg, (olivenolie), citron og det revet agurk.

Smag til igen, før du lader det trække op køl, i min.2-3 timer. Desto længere tid den trækker, desto mere smag får tzatzikien.

Tips
*Olien kan undlades, hvis du anvender en græsk yoghurt 10%.

Tzatziki kan serveres som en slags forret sammen med nogle hjemmelavede Naanbrød, som tilbehør til noget lækkert kød og en let salat, eller lign.

Den udhulede del af agurken kan med fordel skæres i mindre stykker, og tilsættes i en salat, for at mindske madspildet madspild.

Velbekomme.

Bogmærk

Skriv en kommentar

*