Den bedste hjemmelavede græske Tzatziki

Er der noget, som en god lækker fed tzatziki, der kan anvendes som tilbehør til alverdens retter? Tror jeg næppe! 😉 Det er så nemt og lynhurtigt at lave, at det bestemt ikke kan svare sig, at købe det færdiglavet. Når nu du står og laver det, kan du ligeså godt lave en stor portion, så du har til flere dage 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
3 mellemstore agurker
1 kg. græsk yoghurt 10%
3 fed hvidløg
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at skylle agurkerne grundigt. Skær toppen og bunden af dem.

Riv nu agurkerne på den grove side af rivejernet – gerne over et rent viskestykke. På den måde, kan du bare folde viskestykket sammen om de revne agurker og vride al saften ud af dem.

Rør græsk yoghurt grundigt sammen med salt og peber. Tilsæt derefter revet eller presset hvidløg og de revede agurker.

Smag til igen, før du lader det trække op køl, gerne i 2-3 timer. Desto længere tid den trækker, desto mere smag får tzatzikien.

Tip!
Tzatziki kan serveres som en slags forret sammen med nogle hjemmelavede Naanbrød, som tilbehør til noget lækkert kød og en let salat, eller lign. Det passer særligt godt til grillmaden.

Tzatzikien kan holde sig i køleskabet i 3 dage, men duft og/eller smag på det, ofte er det stadig godt på 4. dagen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Alice Nielsen says

    Denne tzatziki opskrift går jeg altid efter, dog bruger jeg måske lidt mere græsk yoghurt
    og to agurker. Min familie og jeg selv elsker den. Kan kun anbefales.

    • linelomholt says

      Hej Alice,
      Tusind tak – jeg er også selv helt pjattet med tzatziki, det er jo super, som tilbehør til mange forskellige retter 🙂

Speak Your Mind

*