Kidneybønner er en super god kilde til at tilføre flere proteiner til kosten, uden nødvendigvis at skulle indtage mere kød end du plejer. Denne salat er lavet ud fra hvad der lige var i køleskabet, og det samme kan du også gøre, for at minimere madspildet i husholdningen..
Opskriften er til 3-4 personer
Ingredienser
3-4 håndfulde forkogte kidneybønner
140g. bacon
1 hjertesalathoved
5-6 cherrytomater
150g. udskåret Piel de Sapo melon
½ rød snack peber
Dressing:
evt. 3½ spk. smagsneutral olie
1 tsk. hvidvinseddike
1½-2 tsk. honning
Salt, peber
Fremgangsmåde
Steg baconet på en varm pande, til det er sprødstegt. Lad det dryppe af på noget køkkenrulle.
Imens skylles bønnerne, salaten og de øvrige grøntsager.
Skær grøntsagerne ud og bland det med bønnerne og den sprødstegte bacon.
Før serveringen røres olien med hvidvinseddiken og honning. Bland det i salaten og server salaten med det samme. Hak evt. lidt friske krydderurter over før servering.
Tips
Server salaten til retter med fisk, kylling, ovnretter eller kødretter. Salaten kan sagtens laves før den skal serveres, undgå dog at blande dressingen i, før da.
Velbekomme.
Speak Your Mind