Kartoffelsalat i sød sennepsdressing & sommergrønt

Denne kartoffelsalat er en lidt anderledes, end den klassiske, som ofte svømmer i mayonnaisedressing. Denne er lavet på en dressing af en god olivenolie, grov sennep og sød honning – som harmonerer godt med de neutrale kartofler og de sprøde sommergrøntsager. Portionen passer til to store portioner – eller til fire almindelige portioner. Salaten kan fx til grillmaden 😉 ..

Kartoffel senneps salat3

Klik for større version.

Opskriften er til 2/4 portioner

Ingredienser
600 g. forkogte små kartofler med skræl
½ bundt bredbladet persille (én god håndfuld)
5-6 stk. radisser
250 g. friske ubælgede ærter

Senneps/honningedressing
5 spk. god olivenolie
2 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. dijonsennep
2-3 tsk. akaciehonning
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at forkoge ordne kartoflerne og forkoge dem, gerne dagen før at du skal anvende dem, så de er helt kolde, når de blandes med dressingen. På den måde, kommer salaten til at smage af meget mere.

Skyl salaten grundigt og hak den nogenlunde fint – også gerne stilkene, hvis ikke de er for grove i det. De indeholder masser af smag, vitaminer og mineraler.

Skyl radisserne, skær toppen og bunden af dem og snit dem fint – enten med en skarp kniv, eller på et mandolinjern. Bælg ærterne og skyl dem.

Bland en dressing af ovenstående ingredienser, til du har en tyk vinaigrette. Smag den til, fx med lidt mere dijon eller honning – salt eller peber, alt efter hvor sødmefuld eller stærk, du kunne tænke dig dressingen.

Bland alle råvarerne sammen med dressingen, til du har en god blandet kartoffelsalat. Lad den gerne stå og trække i 10-15 minutter, til servering.

Tip!
Server kartoffelsalaten, fx sammen med en anden let grøn salat – eller noget friskbagt brød. Det kan fx være til grillmaden eller en anden sommerlig ret.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*