Fenikelsalat med rosenkål, melon & gedeost

Denne efterårs-agtige salat er super velsmagende. Kombinationen af fennikel, med dens karakteristiske smag af lakrids og den bløde cremede gedeost, gør at salaten har en helt speciel smag. Bryder du dig ikke om disse smage, kan du bytte fennikel ud med spidskål, og gedeosten med fetaost – eller salattern, hvor det stadigvæk vil blive en succes..

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
1 fennikel
6 rosenkål
½ melon (gerne cantaloup melon)
½ æble
100g. gedeost
½ bundt kruspersille
salt, peber

Marinade
1/4 dl. æble eddike
½ dl. olivenolie
1 spk. sukker
1 fed hvidløg
salt, peber

Fremgangsmåde
Til denne salat kan det være en fordel hvis du har et mandolinjern, der kan skære ultra tynde skiver. Start med at skylle alle grøntsagerne grundigt.

Skær fennikel tyndt på mandolinjernet eller meget tyndt, med en meget skarp kniv. Drys lidt salt over det skåret fennikel og rør rundt.

Skær ligeledes melonen og æblerne i meget tynde skiver (æblerne og rosenkålen kan med fordel, ligeledes skæres på mandolinjernet). Det er vigtigt at du ikke smider de yderste blade fra rosenkålen ud, da det pynter på salaten.

Hvis du har et “parisiennejern”, også kaldt for en melon-kugler kan du anvende den – så du får et ekstra fint resultat, til udskæring af melonen.

Hak persillen fint og bland den med de øvrige grøntsager og kværn lidt peber over. Skær gedeosten i mindre stykker.

I en anden skål, blandes olie, eddike, revet hvidløg, sukker, salt og peber og blandes i salaten. Hæld salaten på et fad eller i en serverings skål og fordel gedeosten sammen med salaten.

Server salaten med det samme.

Tips
Salaten kan serveres til de fleste hovedretter, forretter, eller som en del af en buffet.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*