Sweet potato chips med havsalt

Jeg har ofte hørt, at de der sweet potatoe chips skulle være noget så gode, da de jo får en sødlig smag, når de steges. Så det måtte jeg også lige kaste mig over. De lever fuldstændigt op til mine forventninger i hvertfald. De bliver super sprøde – og så smager de virkelig godt 😀 .. De er en god erstatning for de klassiske ‘chips’, da de enten kan steges med meget lidt olie, eller slet ingen, hvilket da må siges at være en fordel! De kan godt blive lidt mørke i kanten, men smagsmæssigt gør det ikke spor..

Sweet potaoe chips

Klik for større version.

Opskriften er til 1 lille skålfuld

Ingredienser
500 g. sweet potatoes
En smule olie
Havsalt

Fremgangsmåde
Skræl de søde kartofler og skær toppen og bunden af.

På et mandolinjern (eller med en meget skarp kniv), snittes de ultra fint.

Fordel dem på en bradepande, der er dækket med bagepapir. De må ikke ligge lag på lag, så lav hellere to bradepande fulde med dem.

Dryp meget lidt olie ud over dem og drys med havsalt flager.

Bag dem i ovnen til de er sprøde, ved 220 graders almindelig varme – tager 15-20 minutter, alt efter ovntype.

Tip!
Dette princip kan du anvende på stort set alle former for rodfrugter – fx smager rødbedechips med havsalt super lækkert. Husk dog at snitte dem i ultra tynde skiver 🙂

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*