Sort linsesalat med friske figner & emmentaler ost

Denne salat er super mættende og proteinholdig på grund af de sorte linser. Den smager fantastisk fordi den indeholder en dejlig sødme fra de friske figner, en naturlig fedme fra osten samt sprødhed og sunde fibre fra broccolien. Salaten er super god at servere til f.eks. fiskeretter og lyse kødtyper..

Sort linsesalat med figner og emmenthaler ost

Klik for større version.

Opskriften er til 3 mellemstore portioner

Ingredienser
3 dl. sorte belugalinser (rå vægt)
Vand og havsalt til kogning

100 g. emmentaler ost
½ broccolihoved
2 friske figner*

Vinaigrette
3 spk. olivenolie af god kvalitet
1 spk. hvid balsamico eddike
1 spk. honning
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Kog linserne efter anvisning på pakken. Jeg kogte dem med dobbelt så meget vand som jeg havde linser sammen med lidt havsalt i ca. 20 minutter, til de er møre og gennemkogte. Køl dem af.

Osten skæres i mindre stykker eller tern og broccolien skylles og skæres i mundrette bidder. Stilken fra fignerne skæres fra og fignerne skylles godt – derefter skæres de i kvarte.

Når belugalinserne er kogt køles de af med koldt vand, hvorefter disse sigtes. Bland linserne med ost, broccoli og figner.

Rør en vinaigrette af olie, eddike, honning, salt og peber, som smages til og blandes i salaten. Server salaten med det samme.

Tip!
*hvis det er at foretrække, kan du også anvende tørrede figner her. De friske er dog knap så søde i det, men bidrager med lidt mere friskhed, end de tørrede ville gøre.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*