Smørstegt oksecuvette med rosmarin & hvidløg

Helstegt kød som tilbehør til diverse salater, bagte grøntsager og lignende, går altså bare aldrig af mode. Det er super lækkert – og særligt, hvis det er helt perfekt stegt med en rosa midte, krydret med friske urter, hvidløg og som her med en smule smør på toppen. Ingen af delene smager alt for meget igennem, men giver tilsammen bare en perfekt eftersmag, som gør at kodet kan serveres som tilbehør til det meste 😀 ..

okse-cuvette1

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
ca. 1000-1200 g. oksecuvette
50 g. rigtig smør
1 helt hvidløgshoved
2-3 kviste frisk rosmarin
Havsalt flager og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 150 graders almindelig varme. Imens ‘pudses kødet af’. På bagsiden fjernes sener og overskydende fedt.

Vend kødet om og rids fedtlaget med en skarp kniv i 2×2 cm. tern, så det kun lige går ned igennem fedtlaget – og ikke igennem kødet.

Gnub havsalt flager og frisk kværnet peber ned i kødsiden og i fedtlaget, så smagen kan sætte sig.

Du kan nu vælge at brune kødet i ovnen ved 225 graders varme i ca. 15 minutter, eller på en varm pande, til det tager farve. Jeg valgte pande-metoden. Hvis du helst bare vil lade den stege i ovnen, start da med at varme ovnen op til 225 grader – og efter 15 min. ovnstegning – køres varmen så ned på 150 grader.

På panden; 
Varm panden op, næsten på max varme. Steg kødet på fedt-siden, til det bliver brunt og begynder at afgive en dejlig duft (5 minutters tid).

Vend kødet om på kødsiden og tilsæt friske rosmarinkviste – skyl et helt hvidløg med skræl – skær det midt over og steg det med på panden i 5-10 minutter, imens kødet steges på kødsiden.

Tag kødet af varmen og læg det i et ovnfast fad. Skær lidt smør ud i tern og fordel det på kødet. Det giver en dejlig smag og gør, at når det smelter, får kødsiden også en god brun overflade. Rosmarinkviste og hvidløg steges med i ovnen. Der er stadigvæk masser af smag i.

Steg kødet i 40 minutter ved 150 graders varme. Hold øje med temperaturen, som gerne skal ligge på 57-62 graders varme i midten af stegen (på det tykkeste sted). Desto lavere varme, desto mere rosa eller ‘rare’, vil kødet være.

Ved 40 minutters stegetid ved 150 grader, skulle resultatet gerne være en lækker rosa steg, med masser af saft og smag.

Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i 10-15 minutter og skær det i tynde skiver, før servering.

Tip!
Server kødet med et par gode salater (der er masser af inspiration at hente her på bloggen), bagte grøntsager, fx søde kartofler eller rodfrugter, evt. en god dip, fx humus eller en god sauce.

Det meste af ovennævnte kan der findes opskrifter på her på bloggen i søgefeltet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*