Bløde & lækre chokoladeboller

Det kan godt være, at dette ikke er de sundeste boller, da de udelukkende er lavet på hvedemel og indeholder mørk chokolade – meeen de er SÅ gode fx som tilbehør til et fødselsdags-kagebord 😉 Ved at tilsætte mørk chokolade, af god kvalitet, får bollerne en lidt mere dyb smag og indeholder dermed mindre sukker, end hvis du anvendte en helt almindelig mælkechokolade..

Opskriften er til 14 stk.

Bløde chokoladeboller2

Klik for større version.

Ingredienser
100 g. smør
4 dl. mælk
50 g. gær
1 tsk. salt
2 spk. rørsukker
2 æg
100-150 g. 70% chokolade*
ca. 800 g. hvedemel

Desuden
Æg til pensling af bollerne

Fremgangsmåde 
Start med at smelte smørret i en lille gryde. Imens smuldres gæren ud i en røreskål, og de øvrige ingredienser afvejes.

Chokoladen hakkes, så der skal stadigvæk være hele små stykker chokolade.

Når smørret er smeltet, røres mælken deri, er det mindre end ‘lillefingervarmt’, kan du røre det sammen med gæren, så det opløses deri.

Tilsæt salt, sukker og æg under omrøring, til du får en ensartet masse.

Derefter tilsættes ca. halvdelen af hvedemelet, til dejens konsistens stadigvæk er flydende, tilsæt nu chokoladen.

Rør grundigt rundt og tilsæt derefter den resterende mel, lidt efter lidt, så du er sikker på, at du ikke får tilsat alt for meget og dejen bliver for tør.

Ælt dejen grundigt – gerne med en en køkkenmaskine i 5-7 minutter, til du har en blød, let og luftig dej.

Dæk den over og lad den hæve i 1-1½ time, alt efter hvor meget tid du har til rådighed.

Efter hævetiden, slås dejen ud på et meldrysset køkkenbord og dejen æltes let. Form 14 lige store boller ud af dejen og fordel dem med god afstand på den bagepapirsbeklædte bradepande.

Ligger du dem tæt, ‘vokser’ bollerne derimod sammen, og de kan skilles ad, når de skal serveres – det kan du gøre som du vil.

Lad bollerne hæve på bradepanden i ½ time imens opvarmes ovnen til 200 graders almindelig varme.

Lige før de sættes i ovnen, pensles bollerne med sammenpisket æg.

Bag dem  i ca. 12 minutter midt i ovnen. Lad dem derefter køle af på en bagerist og server dem når de er helt afkølede, fx med lidt koldt smør på.

Tip!
*Jeg anvendte 150 gram mørk chokolade, da jeg godt kan lide at der er en god mængde chokolade i. Dette gør også, at du kan nøjes med fx at smøre dine boller med lidt koldt smør, i stedet for alle mulige forskellige slags pålæg. Men du kan selvfølgelig sagtens nøjes med at tilsætte 100 gram – det er helt op til dig og hvad de skal serveres til.

Bollerne er bedst samme dag, som de er bagt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*