Sprøde kartoffelblinis med stenbiderrogn

Dette er en ret, der ofte serveres som en simpel og lækker forret. Og det er den, i den grad også! De sprøde og lune kartofelblinis passer perfekt, sammen med de salte stenbiderrogn og det øvrige tilbehør – Og så er det en forret, der er nem at gå til og som f.eks. kan forberedes i forvejen, før gæsterne kommer 🙂 .. Portionen er beregnet til 3-4 styk pr. person..

Kartoffelblinis med stenbidderrogn

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
1 kg. kartofler
2-3 store spk. hvedemel
Salt og peber
Olie til stegning

Topping
300 g. stenbidderrogn
1 bøtte creme fraiche
1 stort rødløg
1 helt bundt frisk dild

Fremgangsmåde
Start med at klargøre blinis ‘dejen’.

Kartoflerne skrælles og rives groft. Vandet presses ud af dem og blandes med hvedemel, salt og peber.

Du kan enten lave blinisene på en blinispande, eller på en almindelig stegepande. Steg dog ikke mere end 4 af gangen, hvis du anvender en almindelig stegepande.

Steg dem i olie, til de er gyldne på begge sider, sørg dog for, at de ikke får for meget varme under stegningen. Det er vigtigt, at de bliver ordentligt gennemstegt.

Efterhånden som du får stegt alle sammen, ligges de på et stykke køkkenrulle, så det kan suge det overskydende fedt. Alternativt kan du forberede dem inden gæsterne kommer, dække dem til og lune dem lige inden de skal serveres.

De lune blinis anrettes.

Fordel ca. en teskefuld cremefraiche, en teskefuld stenbidderrogn, en lille dusk dild, samt en smule finthakket rødløg på de sprøde blinis.

Server dem med det samme.

Tip!
I stedet for stenbiderrogn, kan du anvende Kaviar.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*