Brownie med hvid chokolade marmorering

De fleste, ville være enige med mig i, at brownie i sig selv er godt! men tilsættes en hvid chokolade marmorering, bliver den altså SÅ meget bedre. Det er helt sikkert! 😉 Så nu kan du finde opskriften på denne super lækre brownie kage, her på bloggen. Den har stået på min to-do liste længe, hvorfor jeg har trukket den helt til nu, undrer mig meget. Men nu er den her altså – og jeg vil klart anbefale jer at prøve den, hvis I normalt er til chokoladekager eller brownies 😉 ..

Marmoreret brownie2

Klik for større version.

Opskriften er til 4-5 personer

Ingredienser
100 g. philadelphia naturel
100 g. hvid chokolade
1 spk. hvedemel

100 g. 70% god mørk chokolade
125 g. rigtig smør

2 store æg
150 g. rørsukker
65 g. hvedemel
½ spk. vaniljesukker
4 spk. usødet kakaopulver

Fremgangsmåde
Start med at klargøre og afveje alle ingredienserne. Forvarm ovnen til 180 graders almindelig varme.

Smelt den hvide chokolade over vandbad. Når det er helt smeltet, røres det sammen med philadelphiaen, til du har en ensartet masse, hvorefter den stilles til side.

Smelt nu den mørke chokolade over vandbad, sammen med smørret.

Imens piskes æggene sammen, i en anden skål, med sukkeret, til det bliver en hvid og luftig æggesnaps. Bland det sammen med den mørke chokolade-smørblanding.

Heri tilsættes de tørre ingredienser; hvedemel, vaniljesukker og kakaopulver, under piskning, således at du undgår  at få klumper i dejen.

Smør eller fór en rund (ca. 15-20 cm) el. bradepandeformet bageform, med bagepapir.

Nu tilsættes browniedejen, der fordeles godt i formen.

Bland den hvide chokolade blanding med hvedemelet, rør det til en ensartet masse og fordel det i klumper ovenpå brownie-dejen i bradepanden.

Med 2 gafler trækkes klumperne til et mønster på browniedejen. Det former sig meget mere, når det bliver bagt.

Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter. Den skal stadigvæk være lidt fugtig, men ikke klæ i dejen, når du stikker i den.

Derefter tages den ud af ovnen, køles af og kan serveres.

Tip!
Kagen holder sig i længst tid, hvis du dækker den godt til, med husholdningsfilm, evt. i den form du bagte den i, på køl. Dermed sikrer du dig, at du bibeholder den gode svampede og luftige konsistens i længere tid.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*