Foodlicious’ inspiration til julefrokost maden

December er julefrokost-måneden – og hvad er det uden de klassiske retter på menuen? Er desværre ikke den store sildespiser – så den slags opskrifter, kommer I til at se længe efter herinde 😉 men der hører da alt det lune til såsom; klassiske frikadeller, lune mørbradbøffer, fiskefilet, flæskesteg, tarteletter og meget meget mere. Derudover, kommer det store ostebord, hvortil jeg har et bud på et lækkert knækbrød, hjemmelavede kiks og ikke mindst rugbrød. Der findes jo oceaner af muligheder for, hvad der kan serveres til en sådan julefrokost; men herunder finder I en hel del af mine bedste opskrifter, som kunne egne sig til jule/påske/pinsefrokosten 😀 ..

Klik for større version.

Det kolde bord
– Laks (kold – varmrøget eller gravad)
– De obligatoriske æg, rejer og en lækker mayonnaise
– Hjemmelavet fiskefilet (se link) med en god remoulade, fx rørt med revet gulerod og finthakkede syltede agurker, for at tilføre mere fylde og konsistens.
– Æggesalat, som evt. kan serveres med sildene (se link)
– Den bedste hjemmelavede hønsesalat (se link)
– Et anderledes indslag, kunne være en form for laksesalat (se link) eller  en lakseroulade (se link)
– Hjemmebagt rugbrød til alle retterne (se link)

Lunt bord
– Klassiske frikadeller (se link)
– Mørbradbøffer med bløde løg (se link)
– Flæskesteg (se link) eller en god ribbenssteg med sprøde svær
– Leverpostej – gerne med ristede champignons og sprødt bacon (se link)
– Tarteletter med høns i asparges (se link)

Ostebord 
– Altid en form for ‘skarp’ og/eller krydret ost
– En fed og cremet ost – fx brie, gouda, Primadonna eller den sikre vinder; Vesterhavsost
– En lidt tør ost; eksempelvis Emmenthaler eller Havgus

– Gerne nødder med/uden sirup – fx syltede amarena kirsebær, syltede rødløg, diverse chutneys – og altid en form for snackgrønt og/eller frisk frugt. Pære og druer er fx altid er hit til ost.

– Hertil grovkiks (se link) og lækre sprøde og kernerige knækbrød (se link). Inde på bloggen findes der massere af bud på knækbrød, som findes ved at bruge søgefunktionen.

– Søde og let syrlige syltede rødløg, kan serveres til alle former for kød, sildene og ostebordet (se link).

I min fars familie, serverer min faster altid den BEDSTE frugtsalat, som dessert, som bestemt også er anbefalelsesværdig, at afslutte frokosten på. Men er du mere til den klassiske Ris ‘a la mande, finder du min bedste opskrift på denne HER.

Ellers gælder det bare om at slippe fantasien løs 😀 ..

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*