Idéen om at hjemmelavet is er besværligt at lave bekræfter denne opskrift at det på ingen måde passer. Denne opskrift er super lækker og kan serveres til enhver anledning – den er nem at lave og isens smag kan også nemt frit varieres efter smag og behag..
Opskriften er til 4-5 pers. alt efter mængde
Ingredienser
3½ dl. piskefløde
4 helæg, pasteuriseret
3 dl. sukker
1 vaniljestang
4 daim chokoladebars
1 dl. blandet nødder*
evt. ekstra chokolade til drys
friske bær til pynt og/el. flødeskum
Fremgangsmåde
Start med at piske de pasteuriserede helæg sammen til en skummende æggesnaps.
Skær vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og “mos” det sammen med ca. 1 spk. af sukkeret.
Tilsæt det resterende sukker og vaniljen til æggesnapsen.
Pisk æggesnapsen yderligere til massen bliver godt tyk.
I en anden skål piskes fløden til stift skum. Rør noget af æggesnapsen op i fløden og rør rundt til du får en ensartet konsistens.
Tilsæt det resterende æggesnaps og gentag processen.
Hak daimchokoladen og nødderne mellem-groft og bland det i flødeblandingen. Rør det hele godt rundt til chokoladen og nødderne er godt fordelt.
Find en plastikbeholder der er stor nok til at være i fryseren (og er fryseegnet) og hæld is-blandingen deri.
Du kan nu vælge at lade isen fryse uden at du rører ved den i 5-7 timer eller natten over – eller du kan røre i isblandingen 1 gang i timen (3-4 gange), for at chokoladen og nødderne bliver godt fordelt og at det hele ikke ender med at ligge i bunden.
Frys isen og server den med udskåret frugt, med nogle lækre bær eller nogle af de andre ting der er foreslået i ingredienslisten.
Tips
Varier indholdet af chokolade – nødder i isen. Det kan være alt ligefra friske bær til at du blot vælger at lave en helt klassisk vaniljeflødeis.
* Blandet nødder kan være halv mængde mandler og halv mængde hasselnødder – eller hvad du lige har i køkkenskabet.
Velbekomme.
Speak Your Mind