Flødeis med daimchokolade og nødder

Idéen om at hjemmelavet is er besværligt at lave bekræfter denne opskrift at det på ingen måde passer. Denne opskrift er super lækker og kan serveres til enhver anledning – den er nem at lave og isens smag kan også nemt frit varieres efter smag og behag..

Opskriften er til 4-5 pers. alt efter mængde

Ingredienser
Daim - nødde flødeis3½ dl. piskefløde
4 helæg, pasteuriseret
3 dl. sukker
1 vaniljestang
4 daim chokoladebars
1 dl. blandet nødder*

evt. ekstra chokolade til drys
friske bær til pynt og/el. flødeskum

Fremgangsmåde
Start med at piske de pasteuriserede helæg sammen til en skummende æggesnaps.

Skær vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og “mos” det sammen med ca. 1 spk. af sukkeret.

Tilsæt det resterende sukker og vaniljen til æggesnapsen.

Pisk æggesnapsen yderligere til massen bliver godt tyk.

I en anden skål piskes fløden til stift skum. Rør noget af æggesnapsen op i fløden og rør rundt til du får en ensartet konsistens.

Tilsæt det resterende æggesnaps og gentag processen.

Hak daimchokoladen og nødderne mellem-groft og bland det i flødeblandingen. Rør det hele godt rundt til chokoladen og nødderne er godt fordelt.

Find en plastikbeholder der er stor nok til at være i fryseren (og er fryseegnet) og hæld is-blandingen deri.

Du kan nu vælge at lade isen fryse uden at du rører ved den i 5-7 timer eller natten over – eller du kan røre i isblandingen 1 gang i timen (3-4 gange), for at chokoladen og nødderne bliver godt fordelt og at det hele ikke ender med at ligge i bunden.

Frys isen og server den med udskåret frugt, med nogle lækre bær eller nogle af de andre ting der er foreslået i ingredienslisten.

Tips
Varier indholdet af chokolade – nødder i isen. Det kan være alt ligefra friske bær til at du blot vælger at lave en helt klassisk vaniljeflødeis.

* Blandet nødder kan være halv mængde mandler og halv mængde hasselnødder – eller hvad du lige har i køkkenskabet.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*