Rustikke “ovnkartofler”: et lækkert alternativ til pomfritter

Disse rustikke, sprøde ovnkartofler er et rigtigt godt alternativ til de klassiske friture pomfritter man får serveret rigtigt mange steder, som er virkelig usunde og egentligt bare indeholder en masse dårligt fedt, salt og ikke noget nævneværdigt godt for din krop. Kartoflerne kan serveres som tilbehør til de fleste varme måltider f.eks med en god krydret, mager hjemmelavet dressing 😉 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 3-4 prs.

Ingredienser
ca. 1200 g. mellemstore kartofler
el. bagekartofler
3-4 spk. god olivenolie

Jeg anvendte desuden..
2 tsk. paprika
1 tsk. røget paprika
2 tsk. tørret timian
Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde 
Skyl kartoflerne grundigt og hvis der er “urenheder” på kartoflerne, skæres det væk.

Del kartoflerne i 4-8 både, alt efter kartoflernes størrelse.

Læg kartoflerne i en frysepose, hæld olie og krydderierne ned i. Slå en knude på posen og fordel krydderier samt olie vha. posen.

På denne måde kan kartoflerne f.eks forbederes først på dagen og hældes ud i et ovnfast fad når de skal bruges. Dog kan de ikke lægge i posen i mere end én dag.

Alt efter ovntypen steges kartoflerne i en forvarmet ovn, i ca. 35-45 min. eller til de er møre indeni, gyldne og sprøde udenpå. Kartoflerne skal steges ved 200 grader.

Hvis de ikke er helt sprøde, efter den angivet tid, kan du med fordel skrue ovnen op på 250 grader i nogle få minutter, imens du holder øje med dem – og de vil hurtigt få en god sprød konsistens udenpå.

Tip!
Disse lækre fritter kan bruges som tilbehør til stort set alle typer kød, salater, vegetariske retter, mm. – gør dig selv den tjeneste at bruge et par minutter på at forberede dem, før de skal bruges, i stedet for at tage den nemme udvej, ved at købe dem færdigtlavede i supermarkedet. Disse smager både bedre og er meget sundere.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Finn Rønne says

    Hej frk. Lomholt
    Må en gammel kok (Har bskæftiget mig professionelt med mad i over 30 år) komplimentere dig for alle de fine opskrifter du har på bloggen. Jeg synes det er fint at du har et lille billede med ved alle opskrifterne.
    Man får lyst til at gå i gang med det samme
    Masnge hilsner fra Finn

Speak Your Mind

*