Svampede citronmuffins med birkes

Dette er nok en af de bedste citronkager jeg har smagt! Det giver en anderledes oplevelse når der er birkes i, så det knaser når man tager en bid. Hvis I kan lide kager med citron, så vil I vil I helt sikkert kunne lide dem – i hvertfald er de et hit herhjemme og kan nemt være et alternativ til den meget kedelige og syntetiske citronmåne 😉 .. 

Opskriften er til 18-20 stk.

Citron birkes muffins2

Klik for større version.

Ingredienser
4 æg
250 g. rørsukker
175 g. rigtig smør
Saft og skal af 2 øko citroner
25 g. blå birkes
250 g. hvedemel
1 spk. bagepulver

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienserne, smelte smørret og forvarme ovnen til 180 graders almindelig varme.

Imens det køler af, piskes æggene hvide med sukkeret, til du har en tyk og cremet æggesnaps.

Bland citronsaft, citronskal og birkes i æggemassen. Mens der piskes hældes den smeltede smør langsomt i.

Vend forsigtigt mel og bagepulver i blandingen. Fyld ca. muffinsformene ½-3/4 del op, alt efter hvor store de er.

Bag kagerne midt i den 180 graders varme ovn i ca. 20 minutter. husk at holde øje med dem, da det ikke er alle ovne der varmer ens. Stik evt. lige i dem, inden de tages ud. De skal gerne være let gyldne og der må ikke sidde rå dej tilbage, når du stikker i dem.

Tip!
Pynt de svampede citronmuffins med en hvid glasur. Deri kan du evt. også rive lidt citronskal – når de er kølet hetl af. Glasuren røres af flormelis og en anelse kogende vand (det får glasuren til at stivne hurtigere).

Velbekomme.

Share

Comments

  1. Er en spsk bagepulver ikke lige rigeligt ?

    • linelomholt says:

      Hej Mette,
      Beklager det sene svar;
      Men nej, det er det ikke. Det passer rigtigt fint, de hæver ret meget og bliver ret luftige 🙂

      Hilsen Line

Speak Your Mind

*