Fettucine med kylling i cremet tomatsauce

Dette er en af mine yndlings pasta-retter. Det smager himmelsk og så er det en rimelig hurtig og let at lave. Samtidig er det en ret, hvor du kan tilsætte de grøntsager og øvrige ingredienser, som du synes kunne passe godt til retten rent smagsmæssigt..

Opskriften er til 2 store portioner

Ingredienser
Fettucine med kylling i cremet tomatsauce350 g. kylling i strimler
250 g. friske champignoner
1 bt. forårsløg (3-4 stk)
1 ds. hakket tomat
1 stort løg
2 fed hvidløg
1/2 bundt frisk basilikum
½ dl. vand
1 dl. fløde efter eget valg
250 g. frisk fettucine

Desuden
1 spk. spicy fjerkræ krydderi
1 spk. tørret oregano
1 spk. sød chilisauce
Salt og peber
Frisk parmesan

Fremgangsmåde

Start med at hakke løg, hvidløg, og den friske basilikum – gem et par blade til pyntning.

Svits løg og krydderurter i en varm gryde, med lidt olie. Tilsæt hakket tomat, krydderier, salt og peber.

Imens skylles grøntsagerne og skæres i fine skiver.

Kog tomatsaucen ned, til det har en tyk konsistens. Tilsæt fløden, tag det af varmen og blend saucen med en stavblender. Smag det til.

Steg imens kyllingen ved mellemhøj temperatur. Efter stegning i 8-10 minutter, tages kødet af varmen og grøntsagerne svitses på panden.

Start med champignonerne og tilsæt derefter forårsløgene. De skal ikke have for lang tid, da de vil klaske sammen og miste den sprøde konsistens.

Kog pastaen al dente, og så snart den er færdig, blandes den med tomatsauce, grøntsager og kylling.

Afslutningsvis pyntes retten med frisk høvlet parmesan og basilikumsblade.

Tips
Server f.eks en lækker salat eller noget groft hjemmebagt brød, til retten.

Tomatsaucen bliver også super god, hvis du starter med at tilsætte en sjat hvidvin, som skal koge i et par minutter, før vandet og fløden tilsættes.

Du kan også riste ½ pakke bacon og drysse det sprøde bacon ud over retten, ved servering.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*