Hjemmelavet forloren hare med baconsvøb og baconfars

En lækker hjemmelavet ret, som herhjemme altid er et hit. Der er bare noget over de klassiske retter (læs mormor-mad 😉 ) som kan serveres med det traditionelle tilbehør eller lidt mere tidssvarende. Denne variant er med bacon både udenpå og indeni. Bestemt ikke værst! 😉

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
500 g. hakket kalv og flæskefars
Friskkværnet salt og peber

150 g. røget bacon i tern
1 mellemstort løg
1 æg
1 dl. finvalsede havregryn
½ dl. mælk

Rasp som topping til farsbrødet
1 pakke bacon i skiver

Fremgangsmåde
Start med at røre farsen sejt med salt og friskkværnet peber. Imens den lige står og samler sig, klargøres resten.

Det røgede bacon i tern, svitses på en varm pande, til det er sprødstegt. Læg det derefter på fedtsugende papir.

Løget pilles, skylles og hakket fint eller rives groft. Bland den sejtrørte fars med det sprødstegte bacon, løg og de øvrige ingredienser.

Når du har en fars, der har en fast konsistens, formes det som et farsbrød, som drysses med rasp. Læg baconet taglagt på et skærebræt og pak farsbrødet ind.

Smør eller spray et ovnfast fad og læg den forlorne hare deri, med baconlukningen nedad. Hæld gerne lidt vand i, så kødet ikke bliver tørt og så har du således også væde til en eventuel sovs.

Bag den forlorne hare i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 35-45 minutter, til den er gennemstegt og baconet ovenpå er sprødstegt.

Tip!
Den forlorne hare, kan serveres med det klassiske tilbehør, med brun sovs og kogte kartofler. Men du kan også servere det med en lækker fyldig salat eller ovnbagte grøntsager, for at gøre retten lidt mindre tung.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*