Lynhurtig blomkålssalat med frø & kerner

En salat der er nem at lave, og mætter godt på grund af broccoliens høje indhold af fibre. Salaten kan laves i god tid, før den skal serveres – hvilket kan være en fordel i en travl hverdag. Server salaten til forskellige kød, fiske – eller fjerkræstyper..

Opskriften er til 2-3 personer

Lynhurtig blomkålssalat med frø og kerner2Ingredienser
½ mellemstort blomkålshoved
1 dl. blandet frø og kerner*
3 spk. (koldtpresset) olivenolie
1 spk. agavesirup el. akaciehonning
1 tsk. hvid balsamicoeddike

Desuden
Friske krydderurter, fx basilikum

Fremgangsmåde
Start med at fjerne alle bladene fra kålen. Skær det midt over og skyl det grundigt.

Skær det nederste af stokken af, men ikke mere end det.

Bland alle frø og kerner, rist dem på en varm pande ved lav temperatur.

Kålen snittes ultratyndt med et mandolinjern eller med en skarp kniv og marinaden røres.

Bland honning (eller sirup), med olie, balsamico, salt og peber. Smag det til.

Hold hele tiden øje med de lune frø og kerner – tag dem af varmen, når de begynder at få farve og afgive duft.

Bland blomkålen og dressingen grundigt. Sæt det evt. på køl, og lad det trække lidt, eller hæld det på en tallerken med det samme.

Kernerne køles let af, og blandes forsigtigt med blomkålen. Skyl krydderurterne og drys ud over salaten.

Server.

Tips
*Her anvendte jeg en blanding af sesamfrø, græskarkerner og solsikkekerner.

Du kan også lave salaten med samme princip som denne, men fx anvende broccoli i stedet for blomkål, eller en anden form for frø og kerner, end jeg har brugt i opskriften.

Det smager også super godt med saltmandler eller andre former for nødder i salaten.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*