Nem thai ret: ‘Curry in a hurry’

Dette er en super nem ret, med grøntsager, der faktisk både kan tages direkte fra fryseren, men også anvendes friske, når sæsonen er til dette. Retten er lidt thai-agtigt, og opskriften er faktisk fra den dygtige Nigella, og er fundet her på hendes side. 😀 I stedet for de grøntsager eller kød retten indeholder, kan du med fordel bytte dem ud med nogle af dine egne favoritter, hvis det er at foretrække..

Curry in a hurry2

Klik for større version.

Opskriften er til 6 personer

Ingredienser
2 tsk. olie
2 forårsløg
3-4 tsk. grøn karrypasta
1000 g. kyllingebryst
1 ds kokosmælk (400 gram)
2½ dl. fjerkræ/grøntsagsfond*
3/4 tsk. fiskesauce
180 g. frosne ærter
200 g. edamamebønner
150 g. haricot verts
2 fed hvidløg
3 tsk. hakkede krydderurter

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienserne, så du har alt klar til tilberedning.

Forårsløgene skylles og skæres fint ud. (gem de snittede toppe herfra)

Hvidløgene pilles og rives fint og kyllingen skæres ud i tynde strimler.

Varm olien op i en god wok-pande. Steg forårsløgene, efter 1-2 minutter tilsættes karrypastaen og rør godt rundt, så det ikke ligger i en klump.

Tilsæt så kyllingestrimlerne og steg dem, til de tager lidt farve og er gennemstegte. Nu tilsættes kokosmælk, fond og fiskesauce.

Derefter tilsættes ærter og begge typer bønner. Lad det små-koge i kokossaucen i cirka 5-7 minutter, ved mellemhøj varme.

Smag til med revet hvidløg, salt og peber. Vær dog påpasselig med salten, da fiskesauce og fond godt kan salte retten rigeligt.

Ved servering drysses krydderurter og de snittede forårsløgstoppe over retten, der serveres med kogte ris/korn eller kerner til.

Tip!
*I stedet for fond, kan du i 2½ dl. varm vand opløse ½ bouillontern deri.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*