Den bedste guf-guf kage

Denne kage er ofte kendt som “Guf-Guf kagen”, eller under navnet “Den du ved nok”-kage. Den minder lidt om en drømmekage, forklædt som en chokoladekage og den smager vanvittigt godt! Den er til gengæld på ingen måde fedt eller sukkerfattig. Det gode ved den, er at den holder den luftige og svampede konsistens i lang tid, så længe den blot opbevares koldt – så det hele ikke nødvendigvis skal spises samme dag, hvis det skulle være et problem 😉 .. 

Opskriften er til 8-12 stykker

Guf Guf kage4

Klik for større version.

Ingredienser
250 g. rørsukker
Kornene fra ½ vaniljestang
2 mellemstore æg
2 dl. mælk
1½ spk. kakao
2 tsk. bagepulver
225 g. hvedemel
150 g. (rigtig) smør

Glasur
50 g. kokosmel
190 g. florsukker
1½ spk. kakao pulver
1½ tsk. vaniljesukker
3½ spk. stærk kaffe
100 g. (rigtig) smør

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 190 grader.

Imens vejes alle ingredienserne til kagen af og smørret smeltes i en lille gryde. Lad den køle af imens kagedejen røres.

I en røreskål piskes æg til en cremet masse sammen med sukker og kornene fra den halve vaniljestang.

I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser (hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kakao).

I den cremede æggemasse tilsættes de tørre ingredienser, smørret og mælken skiftevis til alle ingredienserne er tilsat, og du har en let og luftig kagedej.

Beklæd en bradepande på cirka 30×25 cm., eller en springform med bagepapir i bunden. Kagedejen hældes deri så dejen er ligeligt fordelt i formen.

Bag kagen midt i ovnen ved 190 grader i cirka 25 minutter. Begynd at holde øje med kagen efter 20 minutter, og stik evt. i den, for at tjekke om den stadigvæk skulle være flydende indeni.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i bradepanden. Imens laves glasuren.

Anvend friskbrygget kaffe til glasuren, enten i form af instant kaffe eller brygget på en kaffemaskine.

Rør alle de tørre ingredienser sammen og smelt smørret i en lille gryde. Bland det smeltede smør med kaffen, som blandes med de tørre ingredienser. Sørg for at der ikke forekommer små flormelis klumper.

På den aflkølede kage fordeles alt glasuren og lad det stivne, inden det serveres.

Skal kagen først bruges dagen efter, opbevares den bedst i køleskabet, og den vil stadig være blød og luftig efterfølgende.

Tip!
Kagen er fryseegnet og holder sig bedst svampet og lækker på køl.

Har du en kagerest tilbage af denne skønne kage, kan du altid fryse den eller lave lækre romkugler ud af det (se HER).

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Betina Nielsen says:

    Jeg lavede dobbeltfyld til kagen og erstattede 1/4 del af flormelis med brunfarin. Det brune farin kom jeg i smøret og smeltede det, hældte kokos i og varmede lidt, til jeg kunne dufte kokos. Så tog jeg det af varmen og kom en god håndfuld chokoladeknapper 75% og resten af tingene havde jeg (sigtet) og blandet i en skål sammen med den nybryggede kaffe. Fyldet rørte jeg så til en masse.
    Hhhhhmmmmmm!!!!

    • linelomholt says:

      Det lyder også helt vildt lækkert, Betina – tak for din feedback 😀
      God søndag 🙂

      /Line.

  2. Hej Line,
    Kan man lave dem i muffins i stedet for? Eller skal bage tiden ændres så?

    • linelomholt says:

      Hej Rosa,
      Det kunne jeg godt forestille mig, kunne lade sig gøre – og det lyder også som en rigtig god idé faktisk 🙂

      Som du selv nævner, ville jeg nemlig også ændre bagetiden, måske til 15-20 minutter, alt efter hvordan din ovn varmer og hvor store muffinsforme du bager dem i. Så vær obs på, om de virker færdige i konsistensen, allerede fra omkring de 10 minutter. 🙂 Håber det giver mening.

      /Line.

  3. Dorte Mortensen says:

    Super

Speak Your Mind

*