Let & lækker hvid chokolademoussé med blåbærsylt

Denne dessert, er måske egentligt mere en chokoladecreme, end det er en moussé. Men faktisk gør det ikke noget, da det synes at passe ret godt sammen med blåbærsylten. Den kan serveres med friske bær, så der også kommer lidt konsistens og lidt mere syrlighed ind i desserten 😀 ..

hvid chokolade mousse med blåbær

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
3 past. æggehvider
4 past. æggeblommer
4 spk. rørsukker
200 g. hvid chokolade

Blåbærsylt
300 g. frosne blåbær
2 spk. rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
4 spk. vand

Fremgangsmåde
Start med at piske æggeblommerne sammen med sukkeret, til du har en hvid cremet, let og luftig æggesnaps.

I en anden skål piskes hviderne helt stive.

Smelt og temperer den hvide chokolade, der nu blandes med æggesnapsen og derefter røres sammen med hviderne.

Når du har en ensartet masse, fordeles det i små portionsglas.

Opbevar det på køl i 5-6 timer.

Imens laves blåbærsylten. Bland alle ingredienserne til denne, i en lille kasserolle og kog det op.

Det koges i 10 minutters tid, til vandet er kogt væk og du har en lidt mere klistret blåbærmasse.

Blend det hele, til en ensartet masse, fx med en stavblender.

Når det er kølet lidt af, sættes det i køleskabet, indtil desserten skal serveres.

Tip!
Ved servering fordeles lidt af sylten over den hvide chokoladecreme, pynt fx med lidt frisk mynte eller citronmelise.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*