Gulerods/squash-kage med hvid glasur

Denne gulerods/squash-kage indeholder en masse revet grøntager, der gør at kagen holder sig svampet og smagfuld i længere tid, end en normal hjemmebagt kage ellers ville gøre. Derudover gør de hakkede nødder og kanel den særligt velsmagende, der minder en smule om jul..

Opskriften svarer til cirka 8 personer.

Ingredienser
150 g. blødt smør
150 g. brun farin
3 æg
240 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spk. stødt kanel
175 g. squash
125 g. revet gulerod
75 g. mandler eller valnøddekerner

Glasur;
160 g. florsukker
3 spk. vand
1 håndfuld mandler (hakket)

Fremgangsmåde
Start med at varme ovnen op til 175 grader.

Rør det bløde smør og sukker skummende, evt. med en køkkenmaskine eller en håndmikser.

Tilsæt ét efter et æggene i smørblandingen under fortsat omrøring.

Hak mandler/valnøddekerner groft og riv squash og gulerødder fint på et rivejern.

Bland hvedemel, bagepulver, kanel og nødderne.

Tilsæt melblandingen lidt efter lidt til smørblandingen under omrøring.

Skiftevis tilsættes det revet squash og gulerod. Rør grundigt rundt i massen til den har en ensartet konsistens.

Du skal bruge en springform på ca. 24 cm.

Smør den med lidt smør eller olie – eller beklæd den med bagepapir.

Hæld dejen i springformen.

Bag kagen på én af de nederste ribber i ovnen i 40-45 minutter, eller til der ikke sidder kagedej på gaflen, når der stikkes i den.

Kagen skal helst ikke have for lang tid i ovnen, da den ikke skal blive tør.

Afkøl kagen og når den er ved stuetemperatur, røres florsukkeret med vand og fordeles hen over kagen med de hakkede mandler ovenpå. Lad glasuren stivne og servér.

Tips
I stedet for kun at tilsætte 75 g. rent valnødder eller mandler kan det med fordel også blandes med en smule lethakkede rosiner, så du i alt har en blanding af mandler/valnøder og rosiner.

Kagen kan også bages i en mellemstor bradepande. Du bør dog være opmærksom på at kagen ikke hæver meget mere end dens størrelse er, når den sættes i ovnen.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*