Svampede & lækre bananmuffins med mørk chokolade

Banan har den gode egenskab, at den i kager kan være med til at gøre den luftig og lækker i konsistensen. I denne kage er den sammen med chokolade en af hovedingredienserne, så det har både den gode smag af banan og den 70% chokolade, men samtidig er disse muffins også super lækre bløde og luftige i konsistensen, både fra bananerne og fra det syrnede mælkeprodukt. Alt i alt nogle super lækre kager, som ikke indeholder særligt meget tilsat sukker, modsat lignende kager, netop på grund af det naturlige sukkerindhold i bananerne, hvilket gør, at du måske kan spise dem med lidt bedre samvittighed 😉 ..

Opskriften er til mellemstore 12 muffins

Banan chokolade muffins1

Klik for større version.

Ingredienser
2 æg
1 dl. rørsukker
1 dl. skyr eller lign. magert mælkeprodukt
½ tsk. kanel med top
½ spk. bagepulver
2½ dl. hvedemel uden top
50 g. smør
2 mellemstore bananer (ca. 150 gram)
50 g. mørk 70% chokolade

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader. Æggene piskes til en skummende og let æggesnaps, sammen med sukkeret. Vend mælkeproduktet forsigtigt i æggeblandingen.

Bland mel, kanel og bagepulver sammen. Rør det i dejen og vend det forsigtigt rundt, så du ikke pisker luften ud af dejen.

Smelt smørret i en gryde ved svag varme og lad det køle let af. Imens blendes bananerne til flydende bananmos, bland det sammen med det smeltede smør.

Hak chokoladen fint eller groft, alt efter smag og behag. Rør det hele godt i  i kagedejen og fordel dejen ligeligt i muffinsformene.

Bag de 12 muffins i ca. 20 minutter, til de er gennembagte. Det tjekker du ved at stikke i dem, med en gaffel, eller en kniv, og hvis der ikke hænger kagedej ved, er de færdige.

Køl dem af på en rist og server dem ved stuetemperatur.

Tip!
I stedet for at tilsætte det hakkede chokolade i dejen, kan du også overtrække kagerne med det – eller i stedet med en helt almindelig kakaoglasur.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*