‘Pulled Pork’ salat med granatæble & hasselnødder

Salaten her, er perfekt at lave som ‘restemad’, hvis du har haft lavet hjemmelavet Pulled Pork eller har købt det færdigt – og har en rest tilbage. Kødet er jo super lækkert, saftigt, mørt og fuld af smag. Jeg lavede det selv og der var derfor mad til flere dage – som så endte med denne super lækre måltidssalat. De søde og let sprøde granatæblekerner passer super godt til kødet og det samme gør de ristede hasselnødder 😉 ..

Opskriften er til 2/4 portioner

pulled-pork-salat5

Klik for større version.

Ingredienser
300-350 g. Pulled Pork (se HER)
3-4 spk. hasselnødder
½ grønt spidskål
35 g. feldsalat
50 g. græsk fetaost i blok
½ bt. forårsløg
Kernerne fra ½ mellemstort granatæble

Evt en nem sennepsdressing
3 spk. olivenolie
1 spk. honning
1 spk. dijonsennep
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Den Pulled Pork som jeg brugte, var lidt salt i det – og jeg sparede derfor på den græske fetaost, som også er ret salt i det. Så opjuster gerne, hvis det ikke er tilfældet for dit kød.

Lun kødet i ovnen og rist hasselnødderne, til de begynder at afgive duft og skallen at løsne sig, så det nemt kan gnubbes af. Hak dem derefter groft.

Spidskålen skæres i tynde strimler og feldsalaten skylles blot og dryppes godt af. Fetaosten smuldres let, så du får nogle rustikke stykker.

Skyl forårsløgene grundigt og snit dem fint. Efter at kødet er blevet lunet, får det lov til at køle let af og imens ordnes granatæblet.

Skær æblet over på den brede led og vend kernesiden nedad i en større skål, hvor du med en ske eller ligenende, banker kernerne ud, til det er hult. Sørg for, at så lidt af det hvide kommer med ud. Hvis det kommer med, sorteres det fra.

Bland salaten let, så den er lidt rustik i det – anret det fx på 2 mellemstore tallerkner, hvis du eksempelvis serverer den til et hovedmåltid. Serveres den som tilbehør, kan du anrette den på et fad.

Du kan toppe salaten af, med lige at røre en vinaigrette sammen af ovenstående ingredienser og dryppe ud over salaten. Kombinationen af sennep og honning passer super godt til det møre og saftige kød og de sprøde og søde granatæblekerner.

Tip!
I stedet for Pulled Pork, kan du også anvende et stykke varmrøget laks, stegt kylling eller kæmperejer. Salaten kan også blot serveres helt kødfri.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*