Sund chokolade “moussé” lavet på avokado & banan

Dette er en måde at undgå de mange kalorier fra sukkeret, der findes i den helt klassiske chokolade mousé – samtidig med, at du får en lækker cremet dessert. Ren win-win, hvis I spørger mig 😉 Denne indeholder gode fedtsyrer fra avokadoen og den mørke chokolade – avokadoen giver blot den fede og cremede smag, men faktisk slet ikke smagen fra den. Bananer og appelsinen bidrager med sødme og du undgår derfor også at tilsætte sukker til desserten – og så smager det bare virkelig lækkert! 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 2-3 personer

Ingredienser
2 modne bananer
1 mellemstor moden avokado
100 g. god 70% chokolade
Saften fra ½ appelsin
1 stor spk. usødet kakao pulver
1 håndfuld nødder*

Fremgangsmåde
Skær avokadoen over og skrab den ud i en skål sammen med bananen.

Blend det hele sammen med en stavblender og tilsæt saften fra appelsinen.

Smelt chokoladen i en tykbundet gryde eller over vandbad.

Bland det i avokado-massen, sammen med den usødet kakao og rør rundt til du har en ensartet masse. Smag den til.

Hæld den i nogle pæne glas, eller en lille skål. Sæt den på køl og server iskold.

Hak nødderne fint og drys ovenpå desserten. Server med det samme.

Tip!
*Nødderne kan eksempelvis være en blanding af pistacie, mandler og hasselnødder eller noget helt fjerde.

Desserten er en ret kompakt både i smag og konsistens – så det skal ikke være en alt for stor portion man serverer. Derfor ville nogle friske bær, lidt økologisk appelsinskal eller lign. være lækkert at toppe desserten med.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*