Cremet aspargessuppe med to slags asparges

Aspargessuppe minder mig i dén grad om barndom og min mors gode kødgryder. Denne suppe er inspireret af hendes oprindelige opskrift, men med et lille tvist, med de friske grønne asparges, som stadigvæk har lidt bid. Vælger du at lave denne suppe, med de friske asparges, vil jeg helt klart anbefale at du laver den, når de er i sæson. Både fordi de er til at betale på denne tid af året, men i høj grad også fordi de indeholder mest smag på denne årstid :P..

Opskriften er til 2/4 personer

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges2

Klik for større version.

Ingredienser
50 g. smør
5 spk. hvedemel
7 dl. mini el. letmælk
2 glas aspargessnitter (god kvalitet)
1½ bundt friske grønne asparges
1-2 spk. grøntsags – eller hønsebouillon
Salt og hvid peber

Rund evt. suppen af med
1 dl. piske – eller madlavningsfløde

Suppen kan toppes med;
Friske urter – asparges i fine tynde strimler
og/eller sprøde brødcroutonner.

Servereres evt. med brød til

Fremgangsmåde
Start med at smelte smørret i en tykbundet gryde over middel varme.

Tilsæt melet og rør grundigt rundt, til alt melet er opløst. Tilsæt mælken lidt efter lidt, efterhånden som suppen, begynder at få en tykkere konsistens. Tilsæt salt og hvid peber.

Sigt de hvide aspargessnitter, hæld aspargesvandet ned i gryden, som er med til at give den der lækre aspargessmag, som du bare ikke kan få fra de helt friske asparges.

Imens suppen koger op, tilsættes bouillonen, så det kan trække smag. Skyl de grønne asparges, knæk det nederste stykke af, der hvor de knækker naturligt (bunden kasseres eller bruges i fx en salat) og snit toppen i fine stykker.

Når melsmagen er ved at være kogt væk fra suppen, tilsættes de grønne asparges som koger med i et par minutter – men ikke for længe, da de i såfald vil blive kedelige og grå. Tilsæt derefter de hvide asparges over svag varme. Smag igen suppen til, om der skal mere salt, peber eller bouillon i.

Server suppen, med toppings efter ønske samt evt med et godt stykke groft brød til.

Tip!
Opskriften er lavet ud fra, at det er til 2-3 prs til hovedret. Så laver du den til forret, har du snildt til 4-5 prs.

Aspargessuppe er næsten altid et hit, om det serveres som forret, som hovedret, som en sen natmad til en fødselsdagsfest, eller anden anledning. Sørg dog for, når nu suppen indeholder så få ingredienser, at de asparges du køber er af god kvalitet, så man ikke får de der kedelige ‘trevlede’ asparges fra dåse.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*