Klassiske finskbrød med hakkede nødder

Det er juletid, og det er derfor også tid til at bage julekager, lave julegodter og alt hvad der dertil hører. 😉 Dette er opskriften på de klassiske finskbrød, som for mange også er en del af julen. Da de er meget fedtholdige skal de selvfølgelig ikke indtages i for store mængder. Server dem f.eks sammen med andet julebag eller frugt – og husk på at indtage det med måde 😉 .. 

Klik for større version.

Opskriften er til 40-50 stk.

Ingredienser
250 g. koldt smør
6 dl. hvedemel
1 dl. sukker
1 lille æg

1 æg til pensling
15-20 g. blandet nødder*
evt. perlesukker

Fremgangsmåde
Skær smørret i små stykker. Smuldr det fint sammen med det afvejede mel, til det ligner revet ost.

Bland sukker i blandingen og rør godt rundt.

Bland ægget i melblandingen og rør igen godt rundt, til du har en ensartet og sammenhængende dej. Lad dejen hvile i ½-1 time på køl.

Opvarm ovnen til 200 graders almindelig varme.

Hak nødderne meget fint. Alternativt kan du blande lidt perlesukker sammen med nødderne – det giver en særlig sprødhed til kagerne, hvis det er at foretrække.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Dejen skal cirka være 1 cm. tyk. Vil du have en flot form på kagerne, kan du anvende et ”klejnejern”, og de vil få den samme form, som på billedet.

Pensl dejen med æg, drys de finthakkede nødder over og bag dem på én af de øverste ribber i ovnen, i cirka 10 minutter.

Lad dem køle af før servering og opbevar dem i en ilttæt beholder, fx en kagedåse.

Tip!
* Blandet nødder kan f.eks være hasselnødder, mandler og pistacie. Pistacien giver en rigtig god farve til den ellers lidt neutrale kage. Du kan også bare anvende én slags nødder til kagerne.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*