Sund og velsmagende kinesisk inspireret wok med kalkun

Wokretter er en rigtig god måde at få en masse grøntsager ind i kosten på – både i form af grove og fine grøntsager, da de hver især bidrager med gode vitaminer, mineraler og kostfibrer. 😀 Med en krydret marinade minder retten om en form for take-away – bare i en langt sundere udgave. Wokken kan serveres med ris, grove kogte kerner og/eller noget lækkert hjemmebagt brød..

Opskriften er til 4 personer

Kinesisk inspireret kalkunwok

Klik for større version.

Ingredienser
400 g. kalkunbryst i tern
300 g. hvidkål
2 porrer
2 gulerødder
8 babymajs
140 g. bambusskud

Marinade
1 dl. soyasauce
1 dl. appelsinsaft*
2 fed hvidløg
½ frisk grøn chilipeber
2 spk. sesamolie
2 tsk. stødt ingefær

Fremgangsmåde
Pil og riv hvidløget fint, fjern kornene fra chilien og hak den fint.

Bland alle ingredienserne til marinaden. Skær kødet ud i tern og bland det med marinaden.

Lad kødet trække i marinaden i ca. 30 minutter imens grøntsagerne ordnes.

Hvidkål, porrer, gulerødder skylles, gulerødder skrælles og det yderste lag af porrerne fjernes. Skyl alle grøntsagerne grundigt og snit dem fint.

Babaymajsene skæres i rustikke stykker og skylles sammen med bambusskuddene.

Sukkerærterne bevares hele og skylles blot.

Wokken varmes op og kødet steges (uden marinaden) når panden er godt varm i 1-2 min.

Derefter svises alle de grove grøntsager (gulerødder, porrer, kål) sammen med kødet i 2-3 min.

Derefter tilsættes de øvrige grøntsager sammen med marianden og svitses i 1-2 min.

Server retten med det samme.

Tip!
Grøntsagerne kan frit varieres og byttes ud med andre – efter smag og behag, eller hvis du lige har en rest i køleskabet, som du skal have brugt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*