Hjemmelavet ‘Dolce Latte’

Dette er egentligt mere en anvisning til fremstilling af et produkt, end det er en opskrift. Der indgår ikke rigtigt andet end noget vand, en gryde og en dåse kondenseret mælk. Kondenseret mælk anvendes ofte i lande sydpå, i desserter, i kaffen (i stedet for sukker og mælk) og er rigtigt sødt. Derfor er produktet også særligt egnet til at kunne lave denne form for karamelcreme..

Dolce latte1

Klik for større version.

Opskriften er til 1 glas

Ingredienser
1 ds. kondenseret mælk (ca. 300 g.)
1 stor gryde
Rigeligt med vand

Fremgangsmåde
Start med at pille papiret af metaldåsen og læg den ned i en stor gryde med rigeligt vand.

Bring gryden i kog og gerne under låg, for at alt vandet ikke skal fordampe for hurtigt.

Dåsen skal under hele kogningen være dækket af vand.

Kog den i 3-3½ time og tilsæt løbende mere varmt vand til gryden, hvis for meget af det fordamper.

Når den angivet tid er gået, køles dåsen af i koldt vand og åbnes derefter.

Massen kan nogle gange blive ligeså stift i det, så pisk det op med et piskeris i en røreskål. Sørg for også at piske de små klumper ud.

Hæld massen på et ilttæt glas og server det som karamelsauce til en dessert, som fyld i chokolade, som smørrepålæg (erstatning for Nutella, marmelade, peanutbutter og lign.).

Men husk på at det altså ikke er sundere end fx Nutella, eller nogle af de andre slags smørrepålæg. Det smager til gengæld rigtigt godt og kan også gives væk, som en værtindegave.

Tip!
I lande som Italien og Spanien anvendes dette, ofte som et element i en dessert eller som det søde element i morgenmaden.

Her i landet koster et glas med dette produkt mellem 30 og 50 kr., for den samme mængde. For én dåse kondenseret mælk giver du cirka 15-20 kroner – så er du tilhænger af produktet, kan det helt klart anbefales at du laver det selv.

Fact: I Italien kaldes dette produkt for “Dolce Latte” og på spansk for “Dulce de Leche” – begge betegnelser betyder “sødt mælk”.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

 1. belinda sørensen says

  Jeg efterlyser hvor man kan få denne condenseret mælk på dåse??

  • linelomholt says

   De har det næsten helt sikkert i både Føtex og Kvickly, har også set dem i Superbest og som spotvarer en gang i mellem i Netto og Fakta 🙂

 2. De er ofte billige hos etniske købmænd

  • linelomholt says

   Har jeg desværre ikke set før, men skal da kigge efter det for fremtiden 🙂 synes dog den hjemmelavede smager bedst.

Speak Your Mind

*